PTE MIK

Pécsen Hallottam

By novreczkyflora febr 13, 2024

Az ikonikus, ma már szinte majdnem mindenki által ismert „Pesten Hallottam” itteni változata. A Facebookon már pár éve jelentkező jelenséget egyre több városnál  használják, így született meg kedves városunk zártkörű csoportja, a Pécsen Hallottam is.

Maga a csoport tartalma egyszerűnek tűnik – mindent, ami éppen a városban történik, nyomon lehet követni. Keresnek itt manikűröst, pillást, de volt, hogy valamelyik nap még egy kutyakozmetikusos posztot is olvastam a bejegyzések között.

Maga a kérdés magától értetődő: Miért fontos ez a csoport?

Alapesetben nem lépnék be egy ilyenbe, mert feleslegesnek találnám, hiszen kit érdekelnek az ilyesfajta dolgok, de egy idő után beleolvasgattam a csoport tartalmába.

Itt ilyenekre gondolok, mint például pár héttel ezelőtt az egyik barátomtól nem messze lövéseket hallottunk a városban, amit három szirénázó mentő és rendőr követett. Nem tudtuk, mi történhetett, így az első gondolatunk ez a csoport volt, hiszen itt mindent is megosztanak, ami éppen az adott pillanatban történik.

Néha van, hogy inkább itt keresek rá dolgokra, mint az interneten, hiszen itt úgy mennek a hírek, mint az idős asszonyok között, mikor összetalálkoznak. Így ha valaki feltesz egy kérdést, mint például, hogy „a vasárnapi vásáron hol lehet majd akciósan paprikát venni?”, akkor biztosan érkezik 3 fajta válasz 3 kisvállalkozó nevével, akiknél akciósan vásárolhatunk paprikát.

A csoport azért is jó, mert névtelenül is lehet bejegyzéseket feltenni, így elkerüljük a személyiségi jogokat érintő problémákat, hogyha mondjuk nem akarunk névvel posztolni.

Amiért alapvetően használom ezt a csoportot, az a lakáskeresés. Van erre is egy külön csoport, ahol csak ilyen témájú bejegyzéseket raknak fel, de néha itt is akad néhány lakás, ami talán jobb áron van és még nekem is szimpatikus.

A másik, ami mostanában elég nagy port kavar, illetve a hétvégén sztrájk is indult, a városi buszközlekedést érintő posztok, amelyek a Tüke-buszok menetrendjével kapcsolatosak. Szerintem nincs olyan nap, amikor minimum 15 poszt ne jönne velem szembe, amikor az utasok különböző problémákkal keresik fel a csoportot, hogy kiadják a frusztrációjukat – más utasokkal együtt –, így a közös dühöngés összehozza az embereket.

Gyakori a programajánló, hiszen városunkban mindig van valami izgalmas dolog, amit érdemes megosztani, hátha érdekli a gyerekeket vagy a felnőtteket.

Pozitívum: Nagyon könnyen jutunk információkhoz, akár a várossal, akár szolgáltatásokkal kapcsolatban, hiszen tényleg mindennel kapcsolatban megjelenik egy bejegyzés. Színes a témák felhozatala is, a 13-14 éves korosztálytól kezdve a 65 felettieket is megtalálni itt, így ha bármi kérdésed van, több fajta válaszra is lelhetsz.

Negatívum: Sok a felesleges szitkozódás, a többször is feltett kérdések száma, elárasztja a csoport az oldaladat, ha úgy van, jó néhányszor a kommentháborúktól cseng az értesítési paneled. Egy idő után, ha csak lapozgatja az ember, addiktívvá válik, észvesztően sok bejegyzés születik egy nap, amit, ha át is tekerünk, minimum fél óra elmegy vele az életünkből.

Ha érdekel téged Pécs világa és bármi kérdésed van vele kapcsolatban, csatlakozz a „Pécsen Hallottam” Facebook-csoporthoz! 

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük