PTE MIK

Nincs UEFA-sorsolás magyar–német párharc nélkül

By wilhelmva febr 15, 2024

Február 8-án 18:00-kor egész Európa élőben követhette a 2024–25-ös Nemzetek Ligája sorsolást. Hazánk a legerősebb A divízióból várhatta ellenfeleit az őszi mérkőzésekre. Köszönhető ez annak, hogy a 2022–23-as első A ligás szereplésünk során csodát tett a válogatottunk. Oda-vissza legyőztük Angliát, a wolverhamptoni 0–4-gyel pedig abszolút történelmet írtunk. A németek ellen megszerezhető 6 pontból is 4 a mi zsebünkben landolt. Olaszországtól kikaptunk idegenben és itthon az utolsó meccsen is, így egy ponttal lemaradtunk az első helyről és a 2023 nyarán megrendezett négyes döntőről.

Magyarország a sorsolást az A divízió második kalapjából várhatta és persze mindenki tudta, hogy nem kaphatunk könnyű ellenfeleket. Időközben ugye csapatunk kijutott az idei Európa-bajnokságra, ezért előbb ezt az akadályt kell sikeresen abszolválnunk. Lassan már az számítana meglepetésnek, ha nem az ún. halálcsoportba kerülnénk. Az oroszok politikai okokból való kizárása miatt most 54 csapatot húztak ki a kalapokból. Litvánia és Gibraltár még márciusban két párharc keretein belül döntik el, hogy melyikük kerül a C és melyikük a D divízióba.

Az A liga csapatait Juan Mata, a spanyol válogatottal 2010-ben világbajnok és 2012-ben EB-győztes középpályás sorsolta. Magyarország az első kalapból a 2010-ben ezüst-, 2014-ben VB bronzérmes Hollandiát kapta. Véleményem szerint jelen pillanatban a Nemzetek Ligája címvédő spanyolok után a hollandok voltak a második legerősebb csapat az első kalapból. A harmadik kalapból ki mást kaphattunk volna, mint a németeket. Már lassan nem telik el úgy UEFA-sorsolás, hogy Magyarország és Németország ne mérkőzne meg egymással. 2021-es EB, 22–23-as Nemzetek Ligája, 2024-es EB és most a 24–25-ös Nemzetek Ligája. Persze ez csak a véletlen műve, de ahogy nincs karácsony Kevin nélkül, lassan nagy futballtorna sem lesz magyar–német meccs nélkül. Idén 3 tétmeccset játszunk a németek ellen, akik félve várhatnak minket, ugyanis a fent említett és már lejátszott tornák közül egyiken sem született német győzelem. Sőt a németek mindhárom meccsen futottak az eredmény után, mert mindegyiken mi szerzetünk vezetést. Egészen döbbenetes volt látni a 21-es EB-n, ahogy a németek hazai pályán Münchenben rohannak az egyenlítésért, hogy továbbjussanak. A negyedik kalapból Bosznia-Hercegovinát kaptuk. Papíron ők a legkönnyebb ellenfeleink, de mindig borulhat a sablon és a labda gömbölyű, őket sem szabad egy kicsit sem leírni.

Nagyon nehéz a csoportunk, de ez az A liga, itt a legjobbak játszanak, nincs rossz csapat. Időközben a menetrend is kialakult. Az előbb már sokat boncolgatott német válogatottal kezdünk szeptemberben idegenben, és velük is zárunk novemberben itthon, a Puskásban. Közöttük Boszniával és Hollandiával felváltva. Havi 2 meccs, 1 hazai és 1 idegenbeli. Ahogy írtam, nem lesz könnyű dolgunk. Természetesen az első és legfontosabb cél az A ligában való bennmaradás. Magyarország az évek alatt azonban óriási fejlődésen ment keresztül, mindenkinek okozunk fejfájást, senki nem jöhet ki ellenünk nagyképűen. Már azok az idők járnak, ahol igenis van esélyünk megnyerni a csoportunkat, és titkon mindenki ezért szorít, mert LEHETSÉGES. Egy ország fog szorítani idén minden meccsünkön a csapatért, az EB-n és a Nemzetek Ligájában is, mert együtt bármire képesek vagyunk és együtt bármi sikerülhet! Zárszóként csapatkapitányunkat, Szoboszlai Dominikot idézem: „Szerintem mindenki tart tőlünk, lehet, hogy nem is nagyon, de egy kicsit biztos, mert olyan csapatokat vertünk meg, akik úgy jöttek oda, hogy jó, hát ez sima lesz, azt beleszaladtak egy négyesbe.”

Képek:

https://m4sport.hu/magyar-foci/cikk/2024/02/08/nemzetek-ligaja-sorsolas-a-nemetekkel-es-hollandokkal-kerult-egy-csoportba-a-magyar-valogatott/

https://www.mlsz.hu/hir/hivatalossa-valt-a-nemzetek-ligaja-lebonyolitasa

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük