PTE MIK

Milyen ma a mérnöki szakma női szemmel, a mérnöknek tanulás, a mérnökké válás vonzó, érdekes, a nőknek is önmegvalósítást jelentő folyamat a XXI. században – e témákat állította a középpontba a tavaly a PTE MIK által mérnökök, mérnöknők, leendő mérnökök számára kiírt fotó-, poszter- és videópályázat, amelyre mintegy félszáz nevezés érkezett, köztük több férfi és külföldi hallgató pályaműve. Ehhez kapcsolódóan indult a mérnöknőket láttató blog a pályázati www.mernoknok.hu weboldalon. Ma a felület tartalmában már szélesebbre fókuszál, hiszen a projekt hatására elindult egyfajta gondolkodás, vita a mérnöki pályáról, a női szerepekről, a gátakról, az ösztönzőerőkről. A blogon a mérnöki pálya hétköznapjainak bemutatása mellett ugyanúgy megtalálhatók a hallgatókat foglalkoztató szakmai témák, mint a diákélet számos aspektusa.

3. helyezett: Szauer Dániel, Erdősi Ádám, Szabó Zsolt (Televíziós műsorkészítő) – Vámosi Bíborka: nőként az informatikában
2. helyezett: Gombo-Ochir Enkhjin (Építész) – A story of 3 girls 
1. helyezett: Ons Ben Dhaou (Építőmérnök) – Woman engineer 

A műszaki és informatikai szakok korszerűsítése Nők a mérnöki pályán országos marketingaz EFOP-3.4.3-16-2016-00005 „Korszerű egyetem a modern városban: Értékközpontúság, nyitottság és befogadó szemlélet egy 21. századi felsőoktatási modellben” című projekt keretében valósult meg 2019-2022 években. Ennek az eredményeit viszi tovább a jelenlegi pecsimernok blog.