PTE MIK

Poszter pályázat – Bemutatjuk a “Mérnöknőnek lenni, mérnöknővé válni” pályázat nyertes munkáit

By ptemik nov 15, 2020 #nyertes

A pályázat során arra kértük a jelentkezőket, hogy poszteren mutassák meg, hogyan látják a mérnöki pályát női perspektívából.

A poszter műfaj nyertesei

 

3. helyezett: Gadóné Ficsor Noémi (Villamosmérnök) – Mérnök és nő egy személyben

Részlet a pályamű leírásából: A nő és a mérnök nehezen megfogható fogalmak. Hiszen mindkettő nagyon sok mindent takar. Ezért próbáltam a plakát legszembetűnőbb részén olyan egyszerű, egyértelmű, közérthető jeleket használni, mint a női szimbólum vagy a biztonsági sisak és a tervek. Illetve igyekeztem azon, hogy a plakát szövegének stílusa is többletjelentéssel bírjon.

 

2. helyezett: Kovács Brigitta, Halupa Eszter (Építészmérnök) – Ilyen!

Részlet a pályamű leírásából: Milyen mérnöknőnek lenni, mérnöknővé válni? A válasz igen egyszerű: ilyen. Mást el sem tudunk képzelni, hiszen nők vagyunk, minden egyes nap nőként ébredünk fel, tanulunk és fejlődünk. Építészhallgatók lévén ez a kérdés nálunk akár következő is lehetne: Milyen élni?

 

1. helyezett: Koronczi Péter Attila (ALUMNI) – MÉRnŐK? 

Részlet a pályamű leírásból: A poszter célja bemutatni a mérnökként dolgozó nők változatos mindennapjait, az állandó körforgást, ahol a magánéletben és a munkában betöltött szerep állandó szinergikus mozgásban van. A látszólagos ellentmondásokat széles látókörű, önazonos XXI. századi nők öltik magukra, bizonyítva helytállásukat a tipizált \”férfi\” szakmákban is.

By ptemik

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük