PTE MIK

Fotó pályázat – Bemutatjuk a “Mérnöknőnek lenni, mérnöknővé válni” pályázat nyertes munkáit

By ptemik nov 15, 2020 #nyertes

A pályázat során arra kértük a jelentkezőket, hogy fotón mutassák meg, hogyan látják a mérnöki pályát női perspektívából.

 

A fotó műfaj nyertesei

 

3. helyezett: Nagy Rebeka Klára (Építészmérnök MSc) – 2^10-1, azaz az egyik lány a tizedikről

Részlet a pályamű leírásából: Építészmérnöknek tanulok. Jól. Hivatást választottam, nem szakmát. A tanáraim tanítanak, számonkérnek; teszik a dolguk. A fiúkkal segítünk egymásnak, bandáznak is velem. Most mégis arról írok, lehet-e egy nő tudós, mérnök, építész. A „Lányok napjára” eleinte az iskolák el sem akarták engedni a lányokat. Kevesen küzdik be magukat a férfiak világába: a vicc szerint a műszakis koliban 1024 lány lakik, azaz kettő a tizediken.

 

2. helyezett: Guzsvány Réka (Építőművész BA) – Mérnöknővé válni Dr. Szöszi módba

Részlet a pályamű leírásából: Élünk a magunk rózsaszín, megteremtett idill világában, Ezt próbáltam ábrázolni a fotón is. Mert a rózsaszín mögött ott a tudásvágy a tudásszomj, az éhség a szakma iránt, a tudni akarás és tanulni akarás miértje, hogyanja és lehetősége is. És ezt a MIKen megtanulni egy igazi rózsaszín álom, ami szinte hihetetlen valóság is egyben.

 

 

1. helyezett: Garai Kata Eszter (Építészmérnök MSc) – Hogyha rátalálsz a szenvedélyedre, nagyot alkothatsz. 

Részlet a pályamű leírásából: A nők mindennapjaik során családfenntartók, szorgos és odaadó anyukák, szerető feleségek, ugyanakkor rendkívül kitartó, és lelkes dolgozók, és ha ezt egy olyan területen tehetik, ahol ténylegesen kiteljesedhetnek, akkor azt miért ne tehetnék valamilyen mérnöki pályán, mint például az építészet. Pályázatomban bemutatott művem során ezt a sokoldalúságot szerettem volna megmutatni.

By ptemik

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük