PTE MIK

Sorozatajánló – Nem versz át

By novreczkyflora febr 13, 2024

Ismét egy sorozatajánlót hoztam, ami az egyik legfrissebb is a Netflix-sorozatok körében. Pontosabban egy minisorozatról van szó, mindössze 8 résszel rendelkezik, de biztosíthatok mindenkit, hogy az összes rész mind az 50 perce izgalommal és feszültséggel teli.

A 2024 elején kiadott sorozat izgalmas leírással bír:

Egy éppen özveggyé vált nőnek az egyik barátnője egy beépített kamerával felszerelt képkeretet ad, amin láthatja a kislányát és a dadust, mit csinálnak egy nap – szemmel tartja őket. Ám amikor visszanézi a felvételeket, egy számára ismerős alakot vesz rajta észre: a volt férje látható, amint felemeli a kislányukat a szobájában. Innentől nyomozás veszi kezdetét, ami mellett egy másik szálon fut egy másik nyomozás, amiben a férje gyilkosát próbálják kideríteni a nyomozók.

Megismerhetjük a főszereplő nő, Maya (Michelle Keegan) életét, a szűkebb családját, ahol szintén van pár elvarratlan szál. Ugyanis Maya nővérét, Claire-t hónapokkal az esemény előtt meggyilkolták, amit egy betöréses gyilkosságnak tulajdonítottak.

Betekinthetünk a nyomozó, Kierce (Adeel Akhtar) magánéletébe, ahol éppen házasodni készül, közben pedig valami furcsa betegséget is talál magában, ami kihatással lesz az egész nyomozói karrierjére és az életére is. Többször eszméletét veszti, amit nem tudni mivel magyarázni, mert nincsen rá észszerű magyarázat. Később megtudjuk róla, hogy alkoholproblémákkal küzdött, mivel az előző feleségét tragikus módon  veszítette el. Ezután kezdte szedni a gyógyszereket is.

forrás: fess.hu

A filmben szépen építették fel  a szálakat és az emberek közötti viszonyokat: Maya és az anyósa közötti viszályt, Kierce és a volt felesége kapcsolatát, Claire gyerekeit és volt férjét is megismerhetjük. A lényeg, hogy mire véget ér a sorozat, nincsen olyan kapcsolat és szál, ami ne lenne elvarrva.

Ami szintén megemlítendő, hogy a főszereplőnknek katonai múltja van. Ezt többször is megemlítik a sorozat alatt, ami már egy harmadik szál, így bőven van lehetőségünk és időnk összerakni a történeteket, hogy a végén mindent is megtudjunk.

Amiért nekem tetszett ez a sorozat, az az, hogy lényegre törő, egy percig nem éreztem, hogy untatna, vagy úgymond „töltelékjelenetekkel” lett volna telezsúfolva az egész. Mindegyik jelenet dinamikus, szépen átgondolt és kivitelezett, folyamatosan fent tartotta az ember figyelmét és érdeklődését.

VIGYÁZAT, SPOILER KÖVETKEZIK!

Ami számomra csalódás volt, az a befejezés. Ha valaki valami nagy, „világmegváltó” véget vár, az hatalmasat csalódni fog. Maya belehalt abba, hogy leleplezte a nővére és a férje gyilkosát, akit keresett, illetve lebuktatta azt a céget, amely elindította ezt a nagy lavinát. Utána időugrás történik, amikor már csak a nyomozót és Claire volt férjét látjuk, illetve Maya 15 évvel későbbi már felnőtt lányát, amint világra hozza újszülött lányát, Mayát.

VÉGE A SPOILER RÉSZNEK!

Lényeg a lényegben, nagyon összecsapott lett a vége, ami kicsit ront a sorozat felhozatalán, de garantálható, hogyha valaki megnézi a filmsorozatot, akkor tátott szájjal fogja követni mindegyik rész eseményeit. Hiszen ki ne izgulna egy gyilkosság felderítéséről szóló filmen vagy sorozaton?

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük