PTE MIK

Sportkedvelő vagy? Akár a műszaki karon is röpizhetsz!

By fodorfanni jan 27, 2023 #baseball #mik #röplabda #sport

Számtalan sport létezik, amit szeretnek az emberek. Mind különbözőek vagyunk, éppen ezért másfajta elfoglaltságokat részesítünk előnyben. Akik sportbolondok (akárcsak én), azok maradjanak és olvassanak bele a cikkbe, amely a baseballról és a röplabdáról szól.

A sportokat két részre tudjuk osztani abból a megközelítésből, hogy benti vagy szabadtéri tevékenységek-e. Ha tele vagy energiával, de nem tudod, hogy hol is vezesd le, akkor tudok ajánlani kettő sportot, ami tökéletes ehhez.

Forrás: Google

Kezdjük a röplabdával. Biztos vagyok benne, hogy a legtöbb suliban játszottak már röplabdát a diákok a testnevelés órák keretein belül. Ha még nem, akkor nem baj, ugyanis nem olyan nehéz sport, mint amilyennek látszik. Habár csapatsport, de ha az ember szerez egy röplabdát, akkor egyedül is gyakorolhat. Pécsett vannak röplabda egyesületek, plusz iskolai időben csütörtökönként este a műszaki kar tornatermében lehet röplabdázni csapattal. Pörgős, mozgékony és izgalmas meccsek keletkeznek egy-egy játék alkalmával. Az ember szemének folyamatosan a labdát kell figyelnie, hogy az le ne essen a földre. Nem lankadhat a figyelmed és habár olykor túl komolyan veszik az emberek, egy nagyszerű szórakoztatás sül ki belőle. Akik ezt a sportot űzik, pontosan tudják, hogy mennyire kellemes érzés, ha pontot szerez a csapatuk. De nem csak erről szól az egész. Mivel csapatsport, ezért össze kell hangolódnod a csapattársaiddal. Ez az „ismerkedési folyamat” hosszabb beszélgetésekhez is vezethet, vagy újfajta ismeretségekhez, netán barátságokhoz. Ha stresszes vagy, akkor esélyes, hogy a röpladázással le tudod vezetni a feszültséget. Nem kell profinak lenned ahhoz, hogy játszhass. Ha azt szeretnéd, hogy elterelődjön a figyelmed és kicsit kitörj a valóságból, akkor irány a röplabdapálya!

Forrás: Google

A másik sport, amit ajánlok, az a baseball. Való igaz, ezt már nem annyira egyszerű játszani, mint a röplabdát. Ezt olyan szempontból értem, hogy nehezebbek a szabályok és nem is lehet  akárhol játszani. Ténylegesen kettő csapat és rendes tér kell hozzá, amit pályának tudtok használni. Természetesen akkor nem merülnek fel ezek a problémák, ha van egy baseballpálya, ahol szabadon lehet játszani. Míg a röplabdában állandóan mozognod kell, hogy a labdát fent tartsd a levegőben, addig itt korlátozott, hogy mikor mozoghatsz. Viszont ennek ellenére ugyanúgy megerőltető a sok mozgás, amit az ember a játék közben végez. Folyamatosan figyelni kell, akár a támadó-, akár a védőcsapatban van az ember. Fürgének is kell lennünk, ami azt  is magával hozza, hogy rendesen ki tudunk fáradni játék közben. Viszont úgy vélem, hogy játék közben teljesen ki tudjuk üríteni az agyunkat és csak arra fókuszálunk, ami meccs közben a pályán történik. Ilyenkor nem létezik más, csak az a kis világ, amiben éppen ez a játék működik. Sok szabályt meg kell tanulni a baseballhoz, viszont ha nem akarja annyira komolyan venni az ember és csak egy kisebb szórakoztatást szeretne, alapvető szabályokkal is lehet játszani. Az agyunknak és a lábunknak is pörögnie kell, megnövelve ezzel az adrenalinszintünket, ami egy jobb teljesítményt eredményez.

Mindkét sport tökéletes ahhoz, hogy lefárassza az embert és kicsit kirángassa a szürke hétköznapokból, valamint abból a valóságból, amiben él. Ha egy ilyesfajta sportolásra vágytok, akkor próbáljátok ki ezt a kettőt!

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük