PTE MIK

Sorozatajánló – Brooklyn 99

By novreczkyflora jan 2, 2024

A Brooklyn 99 – Nemszázas körzet nevű sorozat évek óta az egyik legtöbbet nézett epizódkavalkádom, amit a Netflix folyamatosan kidobál. Édesanyám mindig már fogta a fejét, amikor a mellette lévő szobából felcsendült a sorozat ikonikus főcímdala.

A magában sitcom jellemzőt kapó sorozat semmivel sem különb, mint bármelyik másik humoros 20 perces sorozat, mégis pár órára magával ragadja az embert, ha nem figyel oda. A története egyszerű: a Brooklyn-i 99-es körzet rendőrkapitányságán játszódik a sorozat, ahol Jake Peralta (Andy Samberg) és Amy Santiago (Melissa Fumero) fogadásával kezdődik az egész történet, amiben a detektívpáros közös bűntényeket old meg. Közben megismerhetjük Jake legjobb barátját, Charles-t (Joe Lo Truglio), Terry-t (Terry Crews), Rosa-t (Stephanie Beatriz) és az újonnan érkező, a pályáját ott kezdő kapitányt, Raymond Holtot (Andre Braugher) is. A társaság új vezetőt kap, amitől megváltozik az egész kapitányság felépítése és hangulata is. Holt személyisége igen kirívó; szabálykövető, látszólag „robot érzelmekkel” megáldott, érdekes humorral rendelkező személy, aki nem szívleli a kicsinyes és gyerekes tetteket. Itt ütközik először össze Jake látásmódja az övével (bár nem utoljára). Történetünk ekkor kezdődik, a többi meg már történelem.

 

forrás: RedBubble

A sorozat 8 évadot élt meg, 2013-tól egészen 2021-ig sugározták az amerikai csatornákon, hatalmas népszerűségnek örvendve. Ikonikusabb jelenetei a mai napig megtalálhatók, főleg Holt mondatai, amiket újra felkaptak, hiszen az őt alakító színész tragikus hirtelenséggel nemrég hunyt el.

Több híres ember is megjelenik a sorozat részeiben, ilyenek például Adam Sandler, Eric Roberts, Neil deGrasse Tyson is.

Amiért én megszerettem ezt a sorozatot, az az egyszerűsége. Nem voltak benne az életet kifordító nagy szürreális dolgok, mint egy átlag hétköznapi ember, olyanok voltak a szereplők és a történetek is. Mindegyik rész más történetet dolgozott fel, mégis összekapcsolhatók voltak a szálak, ami még élvezetesebbé tette az epizódokat, így nem különültek el annyira egymástól. Mindig élvezet újra és újra átélni, megnézni őket, mert feledhetetlen minden nevezetes pillanata. Jó újra megélni bennük a közös csalódásokat, a nagy szerelmeket, az ikonikus pillanatokat, kicsit magunkénak tudhatjuk és detektíveknek érezhetjük velük együtt magunkat is a tévé képernyője előtt. Nekem sokat segített a rosszabb napjaimon, mikor befordulósabb kedvemben voltam és nem volt semmi különösebb dolgom. Sokszor kikapcsolta az agyamat csak az, hogy nézhetem a szereplőket és nevethetek rajtuk. A történetben előfordul bűnüldözés, a börtönbe is betekintést kaphatunk, drogbandákat göngyölítenek fel, az adoptálásról és a toxikus kapcsolatokról is esik szó benne, és még egy (pár) esküvőt is végignézhettünk a 8 évad alatt.

A sorozat jelenleg a Netflixen érhető el hazánkban, Amerikában pedig az FOX-on tekinthették meg az első 5, míg az NBC-n már az utóbbi 3 évadot a nézők. A Brooklyn 99 2021-ben befejezte a sorozatot, de a népszerűségéről mindent elmond, hogy a legnézettebb évadjuk a második volt majdnem 5 milliós nézettséggel.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük