PTE MIK

Pécsi kertek kiállítás – micsoda csodák vannak körülöttünk!

By takacsa febr 7, 2024

A Vizuális Nevelésért Alapítvány fotószakkörének tagjaként lenyűgöző és inspiráló élmény volt részt venni ebben a projektben. Az esemény során a kertekben eltöltött idő alkalmat adott arra, hogy megörökítsem a növények és a virágok szépségeit, illetve lehetőségem volt kibontakoztatni a kreativitásomat és csodálatos képeket alkotni. De miről is van szó?

Szeptember végén egy olyan kihívás elé állítottuk magunkat, amely magában foglalta Pécs és Pécsbánya lenyűgöző kertjeinek és az évszak szépségeinek megörökítését. A helyi kertművelők hatalmas szeretettel és lelkesedéssel fogadták fotós csapatunkat. Örömmel szolgáltak modellként és megmutatták kertjeik legszebb részeit a kamerák előtt is. A csapat minden tagja izgatottan vágott neki a feladatnak, ez alól én sem voltam kivétel. A fotósorozat létrehozása során minden pillanatban megérintett bennünket a természet szépsége és az ember alkotta kertek varázsa. A különleges növények dokumentálása, a fények és árnyékok varázsa mindannyiunkat inspirált.

A létrejött alkotások nem csupán szépek, hanem egyúttal tükrözik a csapat tagjainak egyéni kreativitását és stílusát is. Mindenki másfajta szemszögből közelítette meg a témákat, így rengeteg újító ötlet és látásmód jött létre.

Nagy izgatottsággal készültünk az új kiállításunkra, hogy mások is láthassák munkánk gyümölcsét. A képek lehetővé teszik, hogy a látogatók élvezhessék és mélyebben megérthessék a helyi kertek varázsát és szépségét. A kerttulajdonosok pedig büszkén mutathassák meg a róluk és kertjeikről készült képeket.

A fotókból összeállított válogatás január végétől látható a Pécsbányai Közösségi Házban.

A kiállítás hivatalos megnyitója 2024. január 26-án volt a Pécsbányai Közösségi Házban. A kiállítást Ratting Viktor nyitotta meg, aki maga is részt vett a fotózásban. A projektben továbbá részt vett fotósok Kálecz Rudolf (csoportvezető), Dobszai Péter, Hizsnyik Bori, Szücs Boglárka és jómagam, Takács Anna.

Nagyon öröm volt látni, hogy mennyien érdeklődtek a kiállítás iránt. És reméljük, hogy legközelebb még több kerttulajdonos jelentkezik, hogy megmutassák csodálatos kertjeiket nekünk és a látogatóknak. Reméljük, hogy a kiállítás inspirációt nyújtott a résztvevők számára, hogy esetleg részt vegyenek a jövőbeli kertes fotózásainkon.

By takacsa

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük