PTE MIK

Pécsbánya Pécsre megy – micsoda csodák vannak körülöttünk! (2)

By takacsa ápr 25, 2024

Ahogy már egy előző cikkemben említettem, tagja vagyok a Vizuális Nevelésért Alapítvány fotószakkörének. Január végén Pécsbányán volt egy fotókiállítása a szakkörnek, „Az Élő kertek Pécs-Keleten” címen, ahol megmutattuk az általunk készített különleges képeket.

Ez a projekt arról szólt, hogy hozzunk létre egy fotósorozatot, amelynek célja Pécsbánya gyönyörű kertjeinek és az évszakok szépségeinek megörökítése. A helyi kertművelők nagy örömmel fogadták a fotós csapatunkat, lelkesen szolgáltak modellként és mutatták meg kertjeik legszebb részeit. A projekt során mindannyian inspirációt merítettünk a természet szépségéből és az ember alkotta kertek varázsából. Az elkészült fotók nemcsak szépek, hanem egyes csapattagok egyéni kreativitását és stílusát is tükrözik.

A Pécsbányai Kulturális Egyesület kertbarátaival együtt szerettük volna, hogy a pécsi közösség számára lehetőséget teremtsünk arra, hogy közelebbről megismerjék Pécsbánya lenyűgöző kertjeit. Ezzel együtt motiválni az érdeklődőket a kerti témákkal kapcsolatos eszmecserére. És felhívni a figyelmet a környezetvédelem fontosságára, valamint arra, hogy mindennapi életünkben hogyan járulhatunk hozzá a fenntarthatósághoz, például a kertészkedés révén. Ezért a kiállítást elhoztuk Pécsre, hogy minden érdeklődő megtekinthesse a tárlatot.

A projekt eredményei nem csupán szépek és inspirálók, hanem egyben egy közösségi élményt is nyújtottak a résztvevők és a nézők számára. A kerttulajdonosok büszkén mutathatták meg a kertjeikről készült fotókat, míg az érdeklődők bepillantást nyerhettek a kertek rejtett szépségeibe és inspirációhoz juthattak a saját kertjük tervezése során.

Fantasztikus érzés volt részt venni abban, hogy segítsük a közösség összetartását, valamint az ötletek cseréjét a kertészkedés és a zöld területek szerelmesei között.

A kiállítás megnyitója 2024. április 12-én volt a pécsi Civil Közösségek Házában. Nagyszerű volt látni, hogy a fotósorozat második kiállítása iránt is mennyien érdeklődtek. A tárlatot május 10-ig, hétköznap 9–17 óra között lehet megtekinteni.

By takacsa

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük