PTE MIK

A legpuhább aranygaluska, ami az ízek birodalmába repít

By takacsa ápr 25, 2024

Már nagyon sok aranygaluska receptet kipróbáltam, de egyik sem nyerte el a tetszésemet. Viszont amikor ezt a receptet elkészítettem, azonnal tudtam, hogy ez lesz az igazi.

A leírás egyszerű, ám mégis különleges, így bárki könnyedén elkészítheti, és garantáltan elnyeri mindenki tetszését.

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1,3 dl tej
  • 3 csipet só
  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • olvasztott margarin

Vaníliasodó:

  • 8 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 ek cukor

Elkészítés:

A tejet a cukorral langyosra melegítjük és felfuttattjuk benne az élesztőt. Egy dagasztó tálba beletesszük a lisztet, a szoba hőmérsékletű margarint, a felfuttatott élesztőt, a tojást és a sót. Ezekből, géppel vagy kézzel, tésztát dagasztunk, majd 1 óráig kelesztjük.

Ez idő alatt a darált diót összekeverjük a porcukorral.

A megkelt tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk és 3-4 cm átmérőjűre kiszaggatjuk. A kiszaggatott korongokat előszőr az olvasztott margarinba mártjuk, majd beleforgatjuk a diós cukorba és kikent tepsibe rakjuk. (A maradék diót és margarint a tetejére önthetjük.)

160 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

Amíg sül a tészta, elkészítjük a vaníliasodót. A tejben elkeverjük a pudingport, a cukrot és a vaníliás cukrot. Folyamatos keverés mellett főzzük, amíg be nem sűrűsödik.

Melegen tálaljuk.

By takacsa

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük