PTE MIK

Mivel verd el az idődet? Így kapcsolódj ki! – pihenési lehetőségek, mielőtt elkezdődne a félév

By Guzsvány Réka jan 24, 2023

Jó esetben fél évvel ezelőtt a nyári szünetben kipihented magad. Túráztál, fürödtél, vagy éppen csak aludtál. Nos, nekem erre nem volt lehetőségem, és érzem is, hogy sok volt ez így egyszerre. Ezért ami a pihenést illeti, most próbálom behozni a fél évvel ezelőtti lemaradásomat. Csokorba gyűjtöttem néhány –– olcsó – ötletet, mit csinálok, hogy végre feltöltődjek. Ki tudja, lehet még neked is a hasznodra válik és eszedbe jut néhány okos gondolat, mihez is kezdj. 🙂

 

A félév végén, a vizsgaidőszak elején már nemcsak a tanulásból volt elég, hanem mindenből. Így hát bekuckóztam, ahogy felénk mondják, a négy fal közé (Japánoknál a tető alá), és kizártam pár napra a külvilágot. Ignoráltam a közösségi médiát is. Csak befelé figyeltem, rendszereztem a gondolataimat és teendőimet, olvastam, aludtam, pár nappal később már filmeztem is, de leginkább csak Photoshopoltam, vagyis képeket retusáltam. Így szépen lassan sikerült elindulni a kikapcsolódás felé vezető úton. De ha túl sok stressz vesz körül, akkor ez nem elég.

Pár nappal később kezdtem érezni, annyira sikerült kipihennem magamat, hogy ideje szocializálódni! Így esténként társasjátékestek és Just Dance partyk mentek a koliban, nem sokkal később már spontán mecseki túrát szerveztünk. Ekkor még nem tudtuk, hogy éjszakába nyúló lesz e túra. Már lemenőben volt a nap, mire másnap elindultunk. Gyönyörű naplemente várt ránk, de hamar leszállt a sötétség.

 

Tudtuk, hogy van egy célunk, s amíg el nem érjük, nem mehetünk haza. Törtettünk előre a kihalt erdőbe, csak a messzi város fénye világított ránk. De mindez nem számított. Barátokkal túrázni az éjszakai erdőben igazán izgalmas! Senki sem ivott alkoholt, a hangulat mégis fergeteges volt! A zene ütemére lépdeltünk, már-már táncolva szökdeltünk. Saját bulit csapva csárdást jártunk az erdőben, így a koliban lévő csendrendelet szabályait sem hágtuk át. Annyira belejöttünk, hogy újabb helyet vettünk célba. Az éjszakai látványért megérte, mert a város fénye ragyogott ránk.

 

-Éjszakai telefonos képek-Fotó: Tóth Gábor

 

De ha még ez sem lenne elég, akkor nyomás haza a családhoz, vágjatok le egy disznót! Annál jobb buli nincs is! És aztán lesz bőven kolbász télre is! De ha kedved tartja, udvart is gyomlálhatsz otthon, vagy takaríthatsz a gépeden, a környezetedben vagy éppen az életedben. Bárhogy is döntesz, bármit is csinálsz, csak egy a fontos: szívvel csináld és élvezd. Ne azért, mert más ultimátumot ad, ne azért, mert muszáj, ugyanis akkor nem fog kikapcsolni. Persze, amit meg kell csinálni, azt nem érdemes halogatni, de ha az adott tevékenységben nem érzed magad komfortosan, ne az legyen a te relaxációs, időelverő tevékenységed!

 

Összegezve így kapcsolódj ki:

Zárd ki a külvilágot! Meditálj! Rendszerezz!

Ne gondolkodj! Adj énidőt magadnak, és csináld azt, amit szeretsz!

Ha alapjáraton sok ember vesz körül, vonulj el, ha nem, akkor menj társaságba!

Táncolj, sportolj, túrázz, fuss! –  Örülj, hogy élsz!

Énekelj, zenélj!

Olvass, filmezz!

Találj új hobbit magadnak, vagy folytasd a régit!

Bulizz!

Játssz! – Barátokkal társasjátékot vagy számítógépen.

Tervezd meg a nyaralásodat. 🙂

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük