PTE MIK

5+1 stresszkezelési módszer (Tudom, hogy a dal szerint is alkoholba kell fojtani a bánatot, de légyszi, légyszi, ne tedd! Íme pár tipp, ami segíthet az indulatkezelésben)

Volt már veled olyan, hogy benne vagy egy beszélgetésben, és egyre csak azt érzed, hogy – már-már megállíthatatlanul – hevesebben reagálsz? Elég egy szó, egy gesztus vagy mozdulat és szakad a film? Hogy nem tudsz leállni és újraindul a forgatókönyv? Hogy újabb és újabb játszmák áldozatává válsz? És mintha folyamatosan ugyanazt a lemezt adnák a moziban?

 

Furcsa, de velem sokszor van ilyen. Már-már idegesítő és idegőrlő, hogy mennyi energiával jár. Aztán napokig pihenhetem egy-egy vita eredményét. Ne értsetek félre, viszonylag nyugodt természet vagyok, de nagyon szeretek vitatkozni. Mégis van nálam pár varázsszó, amit ha kimondanak vagy tesznek, fékezhetetlenné válnak az indulataim. És utólag megbánom, amit teszek vagy abban az állapotomban mondok.

 

Ezért összegyűjtöttem 5+1 tippet, arra az esetre, ha az indulatokat kezelni kellene.:

 

  1. Lépj ki a helyzetből! Kérj egy kicsi időt!
  2. Hűtsd le magadat! Igyál, hogy nyerj egy kis időt, de ne alkoholt!
  3. Kezdj el halkabban beszélni. Ezzel a másikat is kizökkentheted a patt idegállapotból! (Jó tanács: hallássérülttel ezt ne alkalmazd, mert csak idegesebb lesz és általa te is.)
  4. Írd ki magadból, rajzolj!
  5. Kiabálj ott, ahol senkit sem zavar.

 

+1 Beszéld ki magadból, és utána könnyebb lesz.

 

 

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük