PTE MIK

Minimalizálj a koliban!

By Guzsvány Réka márc 1, 2023

Mi a minimalizmus titka? Hogyan törekedhetsz arra, hogy rendszerezettek legyenek a dolgaid, mégis mindened meglegyen, amire szükséged van? Mi kell a túléléshez? Mi az egyszerűbb út?

A kollégistaéletben olykor a túlélésért folytatott küzdelem a legjellemzőbb. Ilyenkor a legéhesebb a szervezet is, mégis, a leghamarabb fogynak el a kaják és a pénz is. Van megoldás? Mi a titok?

A helyzet az, hogy mindig is így volt: az egyetemistáknak nincs pénzük. Amikor megjönnek az ösztöndíjak, hirtelen dopamint termel a szervezet, és beindul a vásárlási láz. Aztán a hónap végére bekapcsol a „csöves” üzemmód. Ami természetesen nem egyenlő a minimállal! De mégis megmosolygom, mert könnyű összekeverni. Szóval mi kell a minimalizáláshoz, de a kolis túléléshez?

 

  • Barátok – Ha ők vannak, mindened van! Ha kell, ők összedobják a dolgokat a kajádhoz is. Ha segítség kell, hozzájuk fordulhatsz. Ha valakivel buliznál, rájuk számíthatsz.
  • Laptop, telefon – Itt mindent meg tudsz csinálni és számtalan felesleges holmitól meg tud kímélni. Ráadásul még ha rendszerezed is itt a dolgokat, nem okoz majd problémát, mit hol találsz. (Laptoprendszerezésről itt olvashatsz)
  • Menj haza minden hétvégén! – Akkor sokkal kevesebb dologgal beéred, és fel tudsz tankolni minden finomságot, ami rajtad múlik, meddig tart ki. Ha pl. hozol kaját, ami szerdáig elég, akkor csak csütörtökön kell túlélned, hiszen pénteken már úgyis hazamész! Ha pedig mázlista órarended van, már csütörtökön vagy szerdán is hazamehetsz. Ebben az esetekben pedig a minimalizmus és a kényelem mestere lehetsz!

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük