PTE MIK

Minimál utazás: elég, ha ennyit viszel

By Guzsvány Réka febr 27, 2023

Vágysz egy kiruccanásra, de eleged van, hogy mindig nehezebb a bőröndöd, mint te magad? Mi az, amire valóban szükség van? Esetleg repülővel utaznál, de csak 20 kg-ot vihetsz magaddal? De nem akarsz megszakadni? Mihez kezdesz?

Nálam óriási fejtörés a pakolás, mert sosem tudom, mire lesz szükségem. Ráadásul ha csak a fényképezőmet és a laptopomat viszem magammal egy-egy utazás során, már ezek miatt is nagyon nehéz lesz a bőröndöm. Pedig már az elmúlt 10 évben simán megtanulhattam volna, hogy úgyse lesz mindenre szükségem. Ezért mindig elcsodálkozom azokon, akik jól tudnak pakolni, képesek egy kis hátizsákkal elutazni 1 hétre is, és nem szakadnak meg a csomaguk súlyától. Amikor a 20 kg-os csomagot 12 kg-ra tudják redukálni! Ilyenkor csak ámulok és bámulok. Vajon mit visznek magukkal? Hogy csinálják? Erre gyűjtöttem egy listát.

1 hét cserediák-látogatás Németországba? Mit vinnél magaddal? Íme a 12 kg-os lista:

 

3 alsónemű

minden napra egy felső

pizsama

kabát

neszesszer

2 cipő

1 papucs

ajándék

esernyő

(okostelefon)

 

Annyi biztos, hogy nagyon nagy elszántság és határozottság kell hozzá, hogy tényleg csak az legyen a táskában, ami a listán van, különben úgy jár az ember, vagy a lánya, mint én. Az első repülőutamnál szóltak, hogy figyeljek, mert nem vihetek sok cuccot magammal. Mindenki azt gondolta, „na majd most megtanulok minimalizálni”. Magam is reménykedtem benne, de hogy sikerült-e? Persze, be tudtam pakolni 1 táskába, de csak egy napra. Aztán méregettem a kilókat, mert a táskám súlya valahogy a megengedettnél jóval nagyobb volt. Ezért hatalmas mázli volt, hogy csak Rómába repültem, és a többiek busszal jöttek és hozták a többi cuccomat: a nagy bőröndömet, ami dugig volt tömve, és azon kívül még két kis táska is társult hozzá. Egyszerűen nem tudtam, mit vigyek magammal, elkapott az érzés, hogy nem tudom, hová megyek, és hát ez is meg az is kellhet. Meg vajon milyen idő lesz? Megnéztem ugyan az előrejelzést, de azt nem éreztem elégnek, mondván, ott biztos más a klíma, másképp hat az időjárás… Na meg nem tudtam nemet mondani, mivel határozott listám sem volt, szétcsúsztam, és csak sodródtam. De hogy ezt miért mondom el? Hogy te ne kövesd el ezt a hibát! Mindig legyen egy listád, ami mellett kiállsz és kitartasz! Különben sosem tanulsz meg jól bepakolni, és lehet, hogy te magad is úgy jársz, mint én. De ha te már abba a kategóriába tartozol, akinek van bevált rendszere a pakoláshoz és a minimalizáláshoz, akkor keress, mert érdekelnek ám a titkaid, hogyan is csinálod! 😀

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük