PTE MIK

Lélekben még ma is ott vagyunk: gólyatábor a MIK-en

By novreczkyflora jan 9, 2023
Forrás: Facebook//PTE-MIK-EHÖK

Ugyan már négy hónap is eltelt a kari gólyatábor óta, mégsem tudok úgy elmenni az akkori helyszínek mellett anélkül, hogy ne jutna eszembe az az őrült négy nap. 2022. augusztus 15. és 18. között tartották meg a Pécsi Műszaki és Informatikai Kar gólyatáborát. Több mint 270 résztvevővel indultunk hétfő reggel, majd három napon keresztül ismertük meg egymást, a környezetet és az egyetem sajátosságait.

Az elején csoportokba bontva jártuk be a campust, a focipályát, majd egy-egy elrejtettebb helyre is beköszöntünk a csapatokkal. Kreatív feladatokkal láttak el minket, majd később – mint annyi minden fő mozgatórugója – az alkohol is előkerült. Vakvezetés, elektromos dobolás, az indulók betanulása, ezekre mind sor került a hivatalos köszöntők előtt.
A nyitás után a különböző nevű csapatok elvonultak, hogy az utolsó napra közösen kitaláljanak egy zászlót, egy himnuszt és hogy egyedi módon bemutassák saját magukat. Ezek mellett különböző feladatokkal látták el a résztvevőket az úgynevezett „szeniorok” és a szervezők: reggeli torna, campuskör, vetélkedők, vizes feladatok, borkóstoló, majd este a jól kiérdemelt pihenés és szórakozás.

Forrás: Facebook//PTE-MIK-EHÖK

A gólyatábor lehetőséget ad az új barátságokra, a gátak letörésére, a komfortzónád elhagyására, és még egy csomó élmény szerzésére is. Mivel tilos az egyetem területét elhagyni, ezért az iskolaépület mellett lévő Boszorkány kollégiumban szálltunk meg. Megtapasztalhattuk, milyen egy kollégiumi környezet, a hangulat, vagy maga a fürdés és mosdóhasználat lebonyolítása három másik emberrel. Figyelni kell a különböző igényekre is, hiszen nem mindenki tolerálja szívesen a hajnali háromkor visszatérő lakót, aki azt se tudja, merre lát.
Minden nap hosszú, intenzív figyelmet és jelenlétet igényelt: reggel hétkor ébresztő, reggeli torna, szobaellenőrzések, majd csapatfeladatok egészen délutánig. Közös ebédelés a menzán, majd a csapatok elvonultak tervezni, készülődni. Mindig az este és az éjszaka volt a legkiemelkedőbb: különböző zenekarok, dj-k, énekesek tartották ébren a gólyákat, akár hajnali négyig is.

Forrás: Facebook//PTE-MIK-EHÖK

Amellett, hogy minden nap szórakoztunk, elvoltunk a felsőbb évesekkel, kaptunk segítséget is a beilleszkedéshez, a beiratkozáshoz és a saját szakunkról is érdeklődhettünk. Egy kisebb konzultáció után elvonultak a szakok és a szaktanárokkal a jövőbeli elvárásokról, teendőkről beszélgettek – az összes kérdésre választ kaptunk. A szenioroktól és a  hallgatói önkormányzat tagjaitól is kérdezhettünk, megoszthattuk velük az összes kérdésünket, szorongásunkat, bizonytalanságunkat.

Az utolsó napon jött el a várva várt eredményhirdetés. Minden évben választanak egy bálkirályt és egy bálkirálynőt, akik a szervezők szerint a legtöbbet segédkeztek a csapatuknak és a legtöbb munkát végezték. Ezek után már csak a záróesemény van vissza, majd másnapig meg sem áll a szórakozás.

 

Amit a legfontosabb tudnod, mielőtt gólyatáborba mész: a campus területét nem hagyhatod el, vigyázz a hangodra, hiszen sokszor kell buzdítani a csapatot, ruhából elég a kevesebb mennyiség is, ne felejts el aludni, és ami a legfontosabb: ne felejtsd el jól érezni magadat.

A 2022-es Műszaki és Informatikai Kar gólyatáboráról készült videó ezen a linken érhető el: https://www.youtube.com/watch?v=_h6slyB5UDE&ab_channel=DominikKarl%C3%B3czy

 

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük