PTE MIK

Javuló játék hozott pontokat a konyhára

By hieglzso máj 1, 2024

Sikeres két hetet tudhatunk magunk mögött a férfi kézilabda NBII-es bajnokságban. A rájátszás felén túl, együttesünk, a PTE PEAC a legutóbbi két meccsnek hála elmozdult az utolsó helyről, és a tabella 6. helyét foglalja el, megelőzve a Tököl és az Érd csapatát. A Tökölön elszenvedett váratlan vereség után sikerült túllendülni a nehézségeken és értékes pontokat szereztünk a rájátszás 4. és 5. fordulójában.

Április 21-én szombaton az Érd vendégeként léptünk pályára, ahol minden esélyünk megvolt a sikerhez. A hosszú út nem tett jót a lábaknak, de egy alapos bemelegítést követően nem volt probléma a kezdéssel. Az elején végig mi diktáltuk az iramot, nyílt is szépen az olló a két csapat között és a 20. percben már öt góllal vezettünk. Azonban elkezdett éledezni a hazai csapat, bár nem tudtak közelebb nem tudtak kerülni hozzánk, mi sem tudtuk tovább növelni az előnyünket, így 12-17-es állásnál vonultunk pihenőre. Nem bíztuk el magunkat, hiszen Tökölön pont egy ilyen előny birtokában estünk szét és kaptunk ki borzasztó körülmények között. Sikerült stabilizálni a védekezésünket és támadásban is egyre pontosabban játszottunk, ami annyira látványos volt, hogy már tíz góllal vezettünk a 46. percben. Ezek után sem volt megállás, csak úgy szórtuk a gólokat, ellenfelünk pedig kezdett teljesen megtörni. Az utolsó percekben már teljesen a mi akaratunk érvényesült és a mindent eldöntő döfést is bevittük vetélytársunknak. A mérkőzés végére már nem volt kérdés a két pont sorsa és az idei bajnokság legnagyobb győzelmét aratva 39-21-re nyertünk. Nem hiába mentünk tehát Érdre, azzal a kinccsel tértünk haza, amiért mentünk, vagyis a két ponttal.

A következő héten a listavezető Százhalombattát fogadtuk otthon, akiktől hat gólos vereséget szenvedtünk el még a rájátszás első fordulójában. A Battának nem volt még veresége ebben a szezonban, azonban három döntetlen is szerepel a nevük mellett. A lehetőség ott volt előttünk, hogy olyan tettet vigyünk véghez, ami ebben a szezonban még senkinek sem sikerült. A vendégek szerezték meg a mérkőzés első gólját, amire azonnal volt válaszoltunk. Fej-fej mellett haladt a két csapat, és mindössze egy gólos különbség volt gyakorlatilag az egész első félidőben az együttesek között. Mindkét oldalon bravúros kapusteljesítményt láthattunk, köszönhetően a kemény védekezésnek, és a sok technikai hiba miatt, ki lehet mondani: nem a leglátványos kézilabdát láthattak a mérkőzésre kilátogatók, sokkal inkább a küzdésről, hajtásról marad emlékezetes a meccs. A szünetben a Százhalombatta vezetett két góllal. Ugyanolyan szorosan alakult a második játékrész is, mint az első. Egyszer-egyszer Sikerült átvenni a vezetést, bár a kihagyott helyzeteink következtében nem tudtunk ellépni. Végül igazságos döntetlen született egy időntúli szabaddobást követően, amit mi végeztünk el a lefújás után. Nyernünk nem sikerült, de sokat fejlődött a játékunk az első mérkőzéshez képest és ez is egy hatalmas eredmény, szóval nagy dicséret a csapatnak!

Fotó: Pixabay

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük