PTE MIK

Így éltem meg a 16. Pollack Expot!

Idén tizenhatodik alkalommal rendezték meg a Pollack Expot, melyet a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara szervezett. Jómagam a televíziós műsorkészítő szakon tanulok a karon, és a legutóbbi stábfeladatunk az volt, hogy menjünk ki az expora forgatni. Habár nem ez volt az első stábfeladatunk, mégis nagyon izgatottan vártam, hogy végre elkezdődjön. A Pollack Expo kettő napos volt és mind a két nap kint voltam reggeltől délutánig.

Sose jártam még a Pécs Expoban,  meg is lepődtem, hogy valójában milyen hatalmas. Amikor elkezdődött az esemény, elsősorban a kiadott feladattal foglalkoztam, közben mégis nézelődtem egy kicsit, akárcsak egy „vendég”. Bevallom, nem egy stand csábított kisebb ajándékokkal, emellett azonban mindenhol nagyon kedvesen fogadták az érdeklődőket a cégek képviselői. Sokuknál láttam, hogy ez nem megjátszott kedvesség, ez szívből jött. De nem ez volt az egyetlen pozitív dolog a kétnapos eseményen. Természetesen volt pár dolog, ami stresszt okozott, de én inkább a dolgok jó oldaláról szeretek beszélni, ahogy most is fogok.

Habár nagyon elfáradtam a nap végére és a lábaim is fájtak, élveztem az ide-oda rohangálást, a fotózást, a videózást, és azt, hogy egy stábbal dolgozhatok együtt. Régóta szerettem volna már stábban dolgozni és úgy érzem, hogy a stábfeladataink közül ez tetszett leginkább. Így utólag belegondolva elfog egy érzés, miszerint kicsit becsöppentünk a felnőttek világába és nem sima tanulók voltunk, akik egy iskolai feladat keretein belül gyakorlaton jártak. Felelősség volt a vállunkon, és úgy éreztem, hogy nem okozhatunk csalódást a tanárainknak, akik megbíztak bennünk. A felvételek elkészítésekor igyekeztem a legjobban odatenni magamat és a legérdekesebb látványt lencsevégre kapni. Ennek ellenére nem vagyok magammal százszázalékosan megelégedve, azonban tanulok a saját hibáimból és legközelebb már tudom, hogy pontosan mit is kell csinálnom.

A stábgyakorlati feladat mellett összeszedtem néhány kis ajándékot a standokról és közben pár szót is váltottunk az adott cégek képviselőivel. Érdekes információkat tudtam meg róluk és nem éreztem erőltetettnek a velük folytatott beszélgetést. A Bonafarm csoportnál azt mondták nekünk, hogy nyugodtan menjünk hozzájuk egy-egy Túró Rudiért, amikor csak megéhezünk. Ezek a kedves szavak sokkal jobbá tudták tenni a kedvemet, amikor picit a stábfeladaton idegeskedtem.

Összességében egy szórakoztató és tanulságos élmény volt számomra a Pollack Expo, ahol nem kevés dolgot megtanulhattam. Habár feladatként kaptuk, hogy forgassunk filmet a rendezvényről, én nem csak munkaként tekintettem rá. Egy kedves emlék és egy tanulságos esemény volt a tanulmányaim alatt.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük