PTE MIK

Hatalmas sikerrel zárult a siklósi fesztivál!

By spiegels máj 13, 2024
Forrás: Siklós Város Önkormányzata

Harmadik alkalommal rendezték meg a siklósi városnapokat április 12-én, 13-án. 2022-ben indította útjára az újdonsült városvezetés a projektet először Siklós 45 néven, hiszen ekkor ünnepelte a Dél-Baranyában található település a várossá avatásának negyvenötödik évfordulóját. Azóta pedig siklósi városnapok néven hagyománnyá vált a rendezvénysorozat.

Ezen a két napon kicsik és nagyok is egyaránt megtalálhatták a számukra ideális elfoglaltságot. A belváros bejáratánál egy kisebb vidámparkot alakítottak ki a gyerekeknek. Dodzsem, légvár, körhinta, de még extrémebb hintákat is felállítottak a bátrabbak kedvéért. A színpadot a város szívében, a Mária utca mellett alakították ki, ezért két napig teljesen lezárták a belvárost. Szerencsére több módja is van annak, hogy megkerüljük a rendezvényt, így az útzár nem okozott logisztikai problémákat az elmúlt három évben. Ha a színpad felé vettük az irányt, akkor különböző cégek és szponzorok kitelepüléseit is megtekinthettük. Még közelebb érve a színpadhoz egy kisebb kirakodóvásár portékái közül is válogathattunk. Kézműves termékek sokasága várta az érdeklődőket. Az előbb említett Mária utcában pedig sörpadok és bódék helyezkedtek el, ahol a siklósi gasztronómia finomabbnál finomabb ételeit és italait lehetet megkóstolni. Természetesen a bor volt a főszerepben, de lehetett kapni pálinkát, különböző húsételeket (pl. kézműves hamburgert) és édességeket is. Egyértelműen a Mária utca volt az egyik leglátogatottabb része a városnapoknak, de természetesen a legnagyobb embertömeg a színpadnál volt.

Nemcsak a szervezést, hanem az előadókat is tekintve mindig kitett magáért a siklósi városvezetés. Ez idén sem volt másképp. Az első napon 17:00-tól, a második napon pedig 15:00-tól kezdődtek meg a fellépések. A délutáni órákban mindig a helyi csapatok, művészek, együttesek kaptak lehetőséget, akik nap mint nap dolgoznak a település kulturális fejlődéséért. Estére időzítették a főfellépőket, majd a zárást szintén a környéken tevékenykedő DJ-k tették szebbé. Az első napon Szikora Robi és az R-Go, a második napon pedig Majka jelentette a fő attrakciót. Pénteken is tele volt a város, de szombaton nem lehetett megmozdulni, mivel több ezer embert mozgatott meg ez a sokoldalú és ingyenes programsorozat.

Én sajnos nem rajongok az ilyesféle programokért. Ettől függetlenül támogatom ezt a törekvést és le a kalappal a szervezők előtt, hiszen én is örülök, ha van élet a szeretett városomban. Mindkét nap kint szoktunk lenni a barátokkal, de nem tombolunk a koncerteken az első sorban. Más típusú bulikat szeretünk, ez azonban nem akadályoz meg minket abban, hogy kimenjünk és jól érezzük magunkat. Büszke vagyok arra, hogy Siklóson indult el a fesztiválszezon.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük