PTE MIK

Ha szereted a technot, akkor ez a rádió neked való! – Music Station Hungary

By spiegels márc 1, 2024

Idén januárban lett egyéves Magyarország egyik legegyedibb online rádióállomása, a Music Station Hungary. A Székesfehérváron található központban azzal a céllal álmodták meg ezt az adót, hogy ne csak a slágereket, hanem az underground zenéket is lehessen hallani valamiféle felületen nap mint nap.

Egy év alatt sikerült több, élőben közvetített bulit szerveznie az egyesületnek. Ezek mellett egy Soundcloud-csatornát is kezelnek, ahol visszahallgatható az összes előadó egyórás mixe. Ennyi idő után elég széles a zenei kínálat a rádió archívumában, mivel az indulás óta üzemel a Tech One Show, ami a Music Station Hungary műsorát jelenti minden hétköznap. Pontosabban minden hétfő–péntek délutántól egészen késő estig lehet hallgatni a mixeket élőben. Egy kis idő múlva pedig visszakereshetünk mindent a Soundcloudon, ha lemaradtunk a kedvenc előadónkról.

Minden napon más műfajjal találkozhatunk a Tech One Show jóvoltából. A hét első napjain a lágyabb ütemeké a főszerep. Ekkor a progressive, a trance és a melodic szerelmesei örülhetnek. De ahogy közeledünk a hétvége felé, úgy erősödik a repertoár. Csütörtökön és pénteken tech house, minimal, techno és még hard/dark alkotások is felcsendülnek, ha ilyenkor kattintunk a rádió felületére. Ezzel a beosztással az underground-rajongók könnyen megtalálhatják a nekik megfelelő napot és időt a fehérvári adó hallgatására.

Az előadókat tekintve elmondható, hogy magas szintet képvisel a Music Station Hungary. Alapvetően a feltörekvőknek biztosít különböző lehetőségeket egy ilyen szereplés, de ennek ellenére olyan zenészek is megfordultak már az adó berkeiben, akik nemzetközi szinten is elértek valamit a művészetükkel. A vendégszereplők között pedig külföldi DJ-k is voltak már. De ez nem meglepő, hiszen a rádió Soundcloud statisztikái is azt mutatják, hogy külföldön több ember érdeklődik irántuk, mint itthon. Ez is azt tükrözi, hogy a Music Station Hungary kizárólag nemzetközi szintet képviselő zenészekkel dolgozik és nem a tipikus slágerek vannak terítéken.

Ha pedig mégis inkább valami lazábbra vágynál, akkor az előbb említett állomás testvéradóját tudom neked ajánlani, ami Deejay Radio névre hallgat. Itt az igazi klubhimnuszok csendülnek fel rendszeresen. Mondani se kell, az adások ugyanúgy visszahallgathatók és számos híres előadó szolgáltatja a jobbnál jobb mixeket a rajongók részére.

Érdemes megnézni a Music Station Hungary honlapját is a különböző közösségimédia-felületek (Facebook, Instagram, TikTok) mellett. Azon kívül, hogy az oldal rendkívül rendezett és átlátható, az előadókat képekkel és rövid bemutatkozók segítségével ismerhetjük meg alaposabban. Így tényleg sikerül még egy kicsit jobban elmélyíteni a DJ és a hallgatóság közötti kapcsolatot, ami az egyik legfontosabb dolog a showbizniszben.

Ha tényleg szereted a lágyabb vagy akár az erősebb elektronikus zenei ágazatokat, akkor a Deejay Radio és a Music Station Hungary tárt karokkal vár téged. Ha pedig feltörekvő zenész vagy, akkor a jelentkezésedet is leadhatod hozzájuk.

A különböző elérhetőségeket itt találod:

Soundcloud:

Weboldal

Facebook: https://www.facebook.com/musicstationhungary

Instagram: @msh.radio.techno

TikTok: @msh.radio.techno

És ha jelentkeznél: mixek.msh@gmail.com

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük