PTE MIK

Gyógyfürdők Magyaroroszágon 4. – Kaposvár

By hizsnyikb febr 7, 2024

Magyarország gyógyfürdői feltérképezésének következő állomása Somogy központjában található, a Kaposvári Élmény-, Wellness- és Gyógyfürdő Komplexum, legismertebb nevén a Kaposvári Virágfürdő. Ez a Dunántúl legnagyobb egybefüggő vízfelülettel rendelkező élményfürdője, mely kül- és beltéri élménymedencével, úszómedencével, termálvizes gyógymedencével és szaunaparkkal várja a kikapcsolódni vágyókat.

A fürdőkomplexum hatalmas kültéri területtel rendelkezik, de mivel mi a téli szezonban látogattuk a fürdőt, csak a beltéri szolgáltatásokat használhattuk, az élmény azonban így is teljes volt. A nyári szezonban a kültéri részleg temérdek látványelemmel várja a látogatókat, többek között csúszdákkal, vízköpőkkel, sodrófolyosóval és barlangfürdővel, így nem csoda, hogy a fürdő kedvelt üdülőhely kisgyermekes családok számára is.

A beltéri fürdő látogatására különféle jegytípusok közül választhatunk. A szórakozni vágyók belépőt válthatnak a fedett élményfürdőbe, a sportolni vágyók az uszodába, a kikapcsolódni vágyók pedig a fedett gyógyfürdőbe és a szaunaparkba, valamint kombinált jegy is váltható azoknak, akik több részleget szeretnének igénybe venni. 

A beltéri élményfürdőben több melegvizes gyermekmedence, pezsgőfürdő és csúszda várja a gyerekeket, a tágas és  hatalmas ablakoknak köszönhetően fényes részlegen. A gyógyfürdő ettől elszeparált részen található, így a játékkal járó esetleges zsibongás nem zavarja azokat, akik inkább nyugodt pihenésre vágynak. A gyógyrészlegen három termálvizes gyógymedence áll a fürdőzők rendelkezésére a szintúgy világos belső térben, ahol a fürdőben elhelyezett növények még kellemesebbé teszik az élményt.

A kaposvári gyógyvíz sok oldott anyagot tartalmazó nátrium-kloridos-hidrogén-karbonátos jellegű, igen lágy, fluoridos termálvíz, melynek jelentős a bromid-, a jodid- és a metakovasav- tartalma. Az 55,5 °C fokos alkáli-hidrogénkarbonátos gyógyvíz jótékony hatásának köszönhetően elsősorban a mozgásszervek degeneratív, kopásos elváltozásakor, krónikus ízületi gyulladással járó betegségek, reumatológiai problémák kezelésére, ezen kívül törések, balesetek, idegsebészeti és ortopéd műtétek utáni rehabilitációra alkalmasak.

Azoknak, akiknek komplexebb kezelésekre van igényük, számos egyéb szolgáltatás vehető igénybe, mint a fizioterápia,  a hidro- és balneoterápiás szolgáltatások, a komplex fürdőgyógyászati ellátás, valamint különféle masszázsszolgáltatások, gyógytorna és súlyfürdő.

Az emeleten megtalálható szaunavilág pedig a személyes kedvenc részem a gyógyfürdőben. A 2019-ben átadott részleg modern és tágas kialakítással akár 40 fő befogadására is alkalmas. Több finn-szauna, infraszauna és aroma-szauna várja a frissülni vágyókat, amelyekben a szaunamesterek hetente több alkalommal különleges felöntéseket tartanak. A szaunapark használatát a merülőmedence, a Kneipp-medence, a jégkása kút, a gőzkabin és a sószoba teszi még élvezetesebbé.

Összességében nagyon kellemes és feltöltő élményben részesültem ebben a gyógyfürdőben, ha Kaposváron élnék, bizonyos hogy rendszeresen látogatnám a fürdőkomplexumot.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük