PTE MIK

Google Drive-felhasználók elvesztették a fájlokat – Hogyan védhetjük meg magunkat?

By Oláh Levente dec 11, 2023 #Cybersecurity

Forrás:bleepingcomputer

2023 decemberében a Google Drive-felhasználók arról számoltak be, hogy a felhőben tárolt legutóbbi fájljaik hirtelen eltűntek. A felhőszolgáltatás visszaállt egy tárhely-pillanatképre, amely körülbelül 2023 április-májusában készült.

A probléma a Google Drive felhasználóinak széles körét érintette, beleértve az egyéneket, a vállalkozásokat és az oktatási intézményeket. A felhasználók panaszkodtak, hogy a fájlok elvesztése miatt fontos dokumentumokat, fényképeket és egyéb személyes adatokat kell nélkülözniük. Néhányan azt állítják, hogy a Google Drive támogatása nem volt elég segítőkész, és nem tudott segíteni a fájlok visszaállításában.

A Google Drive incidens komoly aggodalomra ad okot a felhőtárhely-szolgáltatások megbízhatóságát illetően. A felhasználóknak fontos, hogy tudják, miként védhetik meg a fájljaikat a hasonló problémáktól.

Milyen típusú fájlokat vesztettek el a felhasználók?

A Google Drive incidens során a felhasználók számos különböző típusú fájlt vesztettek el. A leggyakoribban jelentett fájlok a következők voltak:

  • Dokumentumok, például Word-dokumentumok, Excel-táblázatok és PowerPoint-prezentációk
  • Fényképek és videók
  • E-mailek
  • Zene- és egyéb médiafájlok
  • Adatbázisok
  • Számítástechnikai programok

Milyen súlyosak voltak a problémák?

A felhasználók által tapasztalt problémák súlyosságát a fájlok típusa és az azokon tárolt adatok fontossága határozta meg. A dokumentumok és a fényképek elvesztése általában kevésbé súlyos problémát okoz, mint az e-mailek, a zenei fájlok vagy a számítástechnikai programok elvesztése.

Azon felhasználók számára, akik fontos dokumentumokat vagy adatokat vesztettek el, a problémák súlyosak lehetnek. A fájlok helyreállítása nehéz vagy akár lehetetlen lehet.

Hogyan reagált a Google Drive támogatása?

A Google Drive támogatása elismerte a problémát, és elkezdte vizsgálni az okot. A cég azt is közölte, hogy dolgozik a fájlok helyreállításán.

Azonban a felhasználók panaszkodtak, hogy a Google Drive támogatása nem volt elég segítőkész. Sokan azt állítják, hogy a támogatási képviselők nem voltak informálva a problémáról, és nem tudtak segíteni a fájlok helyreállításában.

Mit tehet a felhasználó, hogy megvédje a fájljait?

A Google Drive incidens tanulságos lehet a felhasználók számára, hogy megvédjék a fájljaikat a hasonló problémáktól. Íme néhány tipp:

  • Rendszeresen készítsen biztonsági mentéseket a fájljainak. A biztonsági mentések elvégezhetők egy külső merevlemezen, egy felhőtárhelyen vagy egy másodlagos számítógépen.
  • Tároljon fontos fájlokat több helyen. Ez csökkenti az egy helyen tárolt fájlok elvesztésének kockázatát.
  • Használjon fájlmeghajtókat és jelszavakat a fájlok védelmére. Ez megakadályozza, hogy mások hozzáférjenek a fájljaikhoz.
  • Ismerje meg a felhőtárhely szolgáltatásának biztonsági funkcióit. Használja ezeket a funkciókat a fájljainak további védelmére.

A Google Drive incidens emlékeztet arra, hogy a felhőtárhely-szolgáltatások nem tökéletesek. A felhasználóknak fontos, hogy tudják, miként védhetik meg a fájljaikat a hasonló problémáktól.

Forrás: Bleepingcomputer

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük