PTE MIK

Gamer Blog: 2022 izgalmas játékai

By stankovicsmiklos jan 5, 2023

A videójátékok világa kritikus változáson esett át az utóbbi években, mondhatni a globális gazdaság szerves részévé vált. Blogsorozatomban a gamervilág fontosabb történéseit emelem ki hónapról hónapra.

Videójátékos hírek

A 2022-es év is tartalmazott izgalmas játékcímeket, melyeknek köszönhetően mindig akadt egy kaland, amibe belevethettük magunkat. Ezek közül a címek közül is van pár kiemelkedő, amelyeket minden évben egy nagyszabású, úgymond videójátékos díjátadó gálán, a Game Awards-on díjaznak különböző kategóriákban (pl. „legjobb szinkron”). Az idei év legjobb videójátéka a From Software által kiadott Elden Ring lett. Az Elden Ring nagy kihívójának számított a God Of War Ragnarök, amely így a második helyre lépett, azonban mondhatni gigászi harcot vívtak a játékosok figyelméért és szavazatáért.

Irány a mozi!

Decemberben a mozikban sem volt eseménytelen az élet, ugyanis egy olyan film folytatását kaptuk meg az Avatar The Way Of Water formájában, melyre már évek óta sokan vártak. A film 3 óra és 10 perc hosszú, így ajánlott a lehető legnagyobb méretű üdítő- és pattogatottkukorica-csomagot választani. Személyes tapasztalatom, hogy az ember úgy érzi, mintha csak fél órát töltene bent a teremben mivel a film képi minősége és a története rabul ejti a nézőt. Véleményem szerint a film képi minősége megreformálja a filmipart. Mindenképpen nézzétek meg a lehető legnagyobb vetítővásznon, amíg adják a mozikban a filmet.

Hardver Front

A tavalyi évet is a Nivida és az AMD egymással való versengése határozta meg. Videókártya fronton a Nivida tette meg az első lépést az RTX 4XXX széria piacra dobásával, amelynek első képviselői az RTX 4080 és az RTX 4090. A Nivida videókártyáinak legnagyobb problémája az volt, hogy néhány felhasználónál a tápkábel kártyán való csatlakozójánál elkezdett olvadni a tápkábel csatlakozófeje. A Nivida azóta különböző tanácsokkal és fejlesztésekkel folyamatosan próbálja megoldani a problémát.

Az AMD taktikája az volt, hogy megcélozta a Nivida által kiadott gyengébbig kártyát, az RTX 4080-at, és megpróbált egy olyan kártyát a piacra dobni, amely erősebb, mint a 4080, de mégis olcsóbb nála. A túlmelegedést és olvadást pedig úgy próbálta megoldani az AMD, hogy megtartotta a régebbi csatlakozótípust. 

Processzorok terén az AMD és az INTEL harcától visszhangzott a gamerpiac. Az Intel az I13000-es széria bevezetésével, míg az AMD a Ryzen-7000-es széria piacradobásával rukkolt elő.

Egyelőre még folynak a tesztelések, ezért erről bővebben a következő blogban olvashattok.      

fotók: https://m.imdb.com/title/tt1630029/mediaviewer/rm1900810753
God Of War Ragnarok: SIE Santa Monica Studio

RTX 4080 es 4090 kep: GameStar Hungary

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük