PTE MIK

Ezeket az ét-helyeket ki kell próbálnod, ha még nem tetted meg – Gólyák, figyelem!

By Fazekas Alíz máj 3, 2021

Még egy őstüke pécsinek is lehet újat mutatni Pécs városával kapcsolatban, hogyne lehetne akkor egy frissen érkezett gólyának. Kezdő egyetemista koromban nem nagyon ismertem a várost és jólesett, amikor egy-egy javaslatot kaptam például arról, hol érdemes étkezni, melyek azok a helyek, amiket feltétlen ki kell próbálni. Így, gondoltam, mutatok nektek két étellelőhelyet, ahol mindenképpen érdemes megfordulni.

Az első hely, amit szerintem minden pécsi ismer, és ha Pécsen jársz, mindenképpen megéri kipróbálni, az a Maci Lángosozó. Meg ne tévesszen elsőre, tudom, hogy a lángosról először mindenkinek a strandos jó olajos fajta jut eszébe, aminek gasztronómiai értéke konvergál a nullához. Na ez nem az! A legfinomabb lángos kapható itt, amit valaha ettél. Töltött lángosok, mindennel megtöltve, ami szem-szájnak ingere. Csak pár – a teljesség igénye nélkül – választható lángos a menüből: Mérges Maci, Maci Mama, Futár Maci, Mexikói Maci Bácsi stb. Tudom, hogy ez most nem mond sokat, bár a mérgesről lehetne következtetni, hogy valószínűleg „csíp, mint állat”, de higgyétek el, elképesztő a választék: húsos, vegetáriánus, töltött és nem töltött. A bejegyzés mellesleg egyáltalán nem szponzorált tartalom, de ez az a hely, amit nem is szükséges reklámozni, mert a jó helyeknek úgyis körbeér a városban a híre. Ezt a helyet egyébként nekem is egy felsőbb éves egyetemista ajánlotta első évemben, és nagyon hálás vagyok neki. Emlékszem, hogy legelőször félénken csak egy jól bevált sajtos-tejfölös lángost rendeltem. Nem mondanám hibának, mert az is nagyon finom volt, de látva a többiek fél pizzatányér nagyságú töltött lángosát, majd aztán meg is kóstolva azt… nos nem véletlen, hogy ennyire kedvelik ezt a helyet. És akkor még nem is említettem a palacsintájukat. Próbáljátok ki, ha még nem tettétek. Ráadásul abszolút egyetemista-pénztárcabarát.

A következő helyről én is csak már jóval később értesültem. Ez pedig a Mr. Remy Gyros ételbár. Az előző helyhez hasonlóan szájhagyomány útján ért a bár híre hozzám, és ki merem jelenteni, hogy a város legjobb gyrosozója – persze ez egy szubjektív vélemény. Bár reprezentatív minta mutatja, hogy a legtöbben tényleg így gondolják. A gyrosozó Uránvárosban található, és emberek képesek a város másik végéből is elballagni oda, csakhogy egyenek egy igazán finom gyrost. Hiszen ezért a gyrosért tényleg megéri. Az étlap itt is fantázianevekkel van feltüntetve, a kínálatban megtalálható az alap gyrostól kezdve egészen az extrán teletömött libanoni kenyérben vagy tálban kiszolgált gyrosig, mindezt chipsburgonyával tálalva. Csabi, a tulaj ráadásul mindig kitalál valami egyedit és még desszert is kapható.

A fenti két hely az, amiben én még egyszer sem csalódtam. Ezeken kívül természetesen még tömérdek minőségi étterem és falatozó található Pécsen, azonban nálam ez a két hely a kiemelkedő. Mindkét tulaj lelkiismeretes, az ételek egyediek és kiválóak, szóval őszintén merem ajánlani mindkettőt. Ha ti is tudtok ajánlani olyat, ahol visszajáró vendégek vagytok, szívesen fogadom. Ha pedig a bejegyzés hatására kipróbáltátok és finomnak találtátok, örülök, hogy hozzájárulhattam.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük