PTE MIK

A mérnökök is szeretik a sportot!

By Fazekas Alíz máj 3, 2021

Ha hiányolod a sportot, Pécsen aktív és passzív sportfogyasztásra is egyaránt van lehetőség. Foglalkozzunk az utóbbival.

A labdarúgás szerelmesei elsősorban a másodosztályú PMFC mérkőzéseire járhatnak ki a 2021/22-es szezontól (vélhetőleg védettségi igazolvánnyal). Korábbi Magyar Kupa győztes, elsőosztályban szereplő klub, az idei szezonban sokáig harcban volt a feljutásért, ami bár nem jött össze, de így is jól szerepeltek Vas László tanítványai. A mérkőzéseken rendszeresen jó hangulat uralkodik, hála a Szélsőséges Alternatíva nevű szurkolói csoportnak és az esetenként több ezer kilátogató nézőnek.

A városban két női és egy férfi elsőosztályú kosárlabdacsapat is található. A férfi csapat a PVSK, mely hazai mérkőzéseit a Lauber Dezső Városi Sportcsarnokban vívja, a pandémia előtt nem egyszer telt házzal, kiváló hangulatban. A nagy múltú pécsi női kosárlabda sajnos mára már eltűnt, azonban a pécsiségre és pécsi játékosokra építő PEAC-Pécs találkozóit is érdemes követni, et szintén a Lauber Dezső sportcsarnokban rendeznek meg. A város kisebbik csapata, a PINKK Pécsi 424 a hazai találkozóit Kozármislenyben vívja.

Pécsett nem csak a kosárlabda, hanem a vízilabda is elsőosztályú, a PVSK-Mecsek Fűszért csapata a Hullámfürdőben fogadja ellenfeleit, a vízilabdás fiúk mindig örülnek, ha sok néző látogat ki a bajnoki- és kupatalálkozóikra. A hölgyek számára ez különösen jó program!

Azonban az urak sem maradnak csinos sportolók nélkül, minden érdeklődőt szeretettel várnak a PEAC-Pécs női röplabdajátékosai, akik évről évre szépen szerepelnek az országos bajnokságban. Ők a POTE csarnokában játsszák hazai mérkőzéseiket, ahogy a PEAC-Pécs férfi röplabdacsapata is.

A városban természetesen a kézilabda hívei sem maradnak szórakozás nélkül, a PEAC férfi és női csapata, valamint a PVSE férfi egyesülete is szeretettel várja az érdeklődőket és a sportág kedvelőit.

Nemcsak a sportfogyasztóknak érdemes kilátogatniuk a meccsekre. Ez egy jó program azok számára is, akik életéből eddig kimaradtak az ilyen sportesemények. Személy szerint én is csak pár éve lettem passzív sportfogyasztó és a hangulat eszméletlen ezeken az eseményeken. Biztosan feltöltődést fog adni.  

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük