PTE MIK

Simogattál már alpakát? Ültél már teve hátán? Etettél már kézből rókát?

By Fazekas Alíz máj 3, 2021

Bármi is a válaszod, Pécsen és környékén ez mind lehetséges. Közeleg a jó idő és hamarosan nyitnak a szolgáltatások. Ha letudtad a vizsgaidőszakot és egy „állati” kikapcsolódásra vágysz, nem kell messzire menned érte. Pécs környékén ugyanis különleges állatfarmok várnak tárt karokkal. Vagy mondjam inkább, mancsokkal? Ebben a cikkben három helyre is el szeretnélek titeket kalauzolni. Jöjjenek hát a mesés birtokok.

MancsRanch

A MancsRanch Pécs szélén található Pécs-Patacson. Számos mentett állat él itt boldogságban. Simogathatsz pihe-puha alpakákat, kérhetsz puszit kengurutól, tűzrókák ugrálnak körül és játékos ormányos medve készít neked divatos frizurát. A hely négy-ötfős társaságokban látogatható, és időpontfoglalás szükséges. Az állatoknak is pihenniük kell. A program körülbelül 1 órás időtartamot vesz igénybe, amit tanácsos játszós ruhában eltölteni. A belépőjegyárak: 1-től 4 főig összesen: 10000 Ft, 5 főtől 3 000 Ft/fő áron látogatható. Ez tartalmazza az állatok simogatását, megismerését, jutalomfalat biztosítását (amivel az állatokat eteted) és fotósorozat készítését, amit távozáskor megkaphatsz.

Mini ZOO Komló

Pécstől kocsival fél órára Komlón található a Mini Zoo kis állatkert, mely egy elvarázsolt világot teremt elénk. Családias környezetben barátságos és szelíd állatok laknak itt. A fenti MancsRanch-hoz hasonlóan szintén számos mentett állat van közöttük, akik igénylik az emberi gondoskodást. Az állatkert értékrendjében a legfontosabb az állatok boldogsága és jóléte. 60 állatfaj 160 egyede található az állatkertben, és egy valódi meseszerű látvány tárul elénk, amint belépünk a területre. Legelőször Borsóka, a szarvasborjú üdvözölt minket és barátságosan követett, míg benéztünk a szurikátákhoz, az ormányos medvékhez, a görényekhez. Az állatkertben élnek kenguruk, mókusok, baglyok, hüllők és fel sem tudom sorolni mennyi mindenki. Minnie és Mangó, a mongúz pár szinte azonnal az öledbe huppannak és kedvesen elszunyókálnak ott, Zsivány, a róka nagyon szereti, ha mazsolával eteted, de nem ő az egyetlen róka az állatkertben. Nemrég pedig két alpaka is érkezett a „családba”. Igazán barátságos hely, nincs az az idő, amit ne lehetne itt boldogan eltölteni. A jegyárak egyébként különböző kategóriákat tartalmaznak, diák 1200 forint, felnőtt 1500 forint, ezenkívül van családi és csoportos belépőjük.

Álmosvölgy

Pécstől autóval körülbelül 20 percre található Álmosvölgy. Eredetileg egy hagyományőrző hely, ahol lehet íjászkodni, lovagolni, csatacsillagokat hajigálni és tömérdek más programon vehetünk részt. Elsősorban a IX-X. századi őseink életét mutatja be korhű módon, amikor Árpád magyar fejedelem Etelközből Kárpát-medencébe vezette a magyarokat. Eredeti Mongóliában készített jurták, régészeti emlékeket vagy azok másolatát lehet megcsodálni. Valamint hatalmas ázsiai kétpúpú tevékkel találkozhatunk. Ugyanis azt kevesen tudják, hogy őseink bizony teveháton is közlekedtek. A birtok autóval közelíthető meg, a bejáratánál Betyár, a kuvasz üdvözöl minket és bekísér a területre. Kifelé pedig a lovakkal együtt távozunk. Csodás látvány, a lovak gyönyörűek, a tevék pedig nagyon kíváncsiak és imádják, ha simogatod őket.  

Remélem, tudtam egy kis kedvet csinálni, hogy meglátogasd ezeket a helyeket. Nagyon jó családi program, vagy baráti, esetleg randihelyszín. Kellemes szórakozást kívánok!

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük