PTE MIK

Esik az eső? Attól még jól érezheted magadat!

By novreczkyflora jún 5, 2023

 

Lehet tél vagy éppen nyár, az időjárásban mindig beköszönt egy esősebb időszak, ami lassan múlik el. Az ember hangulata alkalmazkodik az időjáráshoz, ilyenkor sokkal letörtebbek leszünk, mindentől is elmegy a kedvünk. Ebben a bejegyzésben arra keresünk megoldást, hogyan lehetne feldobni az esős napokat.

 

Film+sorozatok

Leggyakrabban ilyenkor otthon maradunk, és mi sem jobb annál, mint amikor beburkolózunk és  filmet nézünk. Amivel mindenképpen fel lehet dobni ezt a tevékenységet, az a tematikus filmest: több mű közül kiválasztva egyet a filmhez illő vagy a benne található ételek hasonmását készítjük el és tálaljuk fel – így kicsit közelebb érezve magunkat a filmhez.

Mozi, színház

Ha már a filmeknél tartunk, akkor mindenképpen érdemes megemlíteni a filmeket szolgáltató egységeket. A mozi mindennapos nyitvatartása miatt a nap minden szakában folyamatosan várja a vendégeket, különösen esős időben nő meg a szerepe. A színház vonzereje is felerősödik esős időben, a nézők valahogy szívesebben ülnek be egy-egy darabra, mert ennek az időjárásnak szintén megvan egy varázsa.

Nagytakarítás

Mivel az ember vagy folyton rohan, vagy nincs kedve nekilátni, ezért gyakran elmarad az alapvető takarítás.. Ha ránk köszönt egy esős nap (vagy több), érdemes aznap megcsinálni ezt a feladatot, addig is elfoglaljuk magunkat, még produktívnak is fogjuk érezni a napot. Ugye, mekkora nyereség, hogy legközelebb nem az izzasztó melegben kell felmosnunk a konyhakövet?

Tervezés

A későbbi napsütéses napokra is jó ilyenkor tervezni valamit, vagy pl. nem rossz ötlet előkészíteni egy utazást. Ha valamit korábban meg akartál valósítani, vagy benne volt a fejedben, de végül nem csináltad meg, hát most itt az idő!

 

Videójátékok

Ilyenkor kifejezetten nyugtató hatással bírnak a videójátékok is, addig sem a kint zajló esőcunamira koncentrálunk. A játékok odavarázsolnak nekünk egy álomvilágot, ahol abban a pillanatban szeretnénk lenni, elvonva a figyelmet a borzalmas időjárásról. Bele lehet merülni – csak ne felejtsünk el néha nyújtózkodni az órák alatt!

Beülős programok

Idetartozik a kávézás, az étteremlátogatás, az internetkávézó és a nagyobb bevásárlóközpontok. Sokan nem szeretnek kimozdulni ilyenkor, viszont társasággal mindig jobb átvészelni ezeket a napokat  – közös beszélgetéssel, csevegéssel csak úgy száguld az idő.

forrás: www.pixabay.com

Főzés

Az egyik leggyakoribb elfoglaltság – az alvás mellett természetesen. Főzni, amikor van szabadidőd, az egyik legjobb dolog, hiszen egyes ételekkel, technikákkal annyit szórakozhatsz el, amennyit nem szégyellsz, és a végén mégis egy számodra mondhatni „hasznos” dolgot teremtettél.

Alvás

Képzeletbeli listánk első helyén mindenképpen az alvás áll. Kiélvezve a hűvös időjárást, beburkolózva, elzárva a világtól a legjobb időtöltés egy esős napon. Az ember sokkal álmosabb ilyenkor, ezért is a legjobban preferált és legtöbbször alkalmazott időtöltés. Az eső átveri érzékszerveinket, ezért érezzük magunkat fáradékonyabbnak, mert agyunk úgy érzékeli, hogy itt az alvás ideje.

 

Sokan azt hiszik, hogy esős időben nem lehet semmit sem csinálni, nincs kedv és nincs semmi lehetőség. Érdemes feltalálni magunkat, hiszen mindig találunk valami újat vagy az eddiginél jobbat, így még jól is érezhetjük magunkat a fénytelen napokon.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük