PTE MIK

Élménybeszámoló: életem első techno bulija

By novreczkyflora márc 20, 2024

Ha valaki nem tudná, a Műszaki és Informatikai Karra nem csak gépészmérnökök és belsőépítészek járnak. A televíziós műsorkészítő szakon tehetségesebbnél tehetségesebb diákok is találhatók,  egyikük jóvoltából egy forgatási eseményen is részt vehettünk. Spiegel Soma kollégám már évek óta benne van a zeneiparban, viszont többmagammal most jutottunk el az egyik fellépésére, ami az egyik legkellemesebb csalódás volt számomra.

Alapvetően az eseményre forgató stábként jutottunk be, mivel Soma kollégánknak eszébe jutott az az ötlet, hogy milyen lenne felvenni az egyik fellépését – természetesen segítséggel. Bemehettünk a kulisszák mögé, ami már izgalommal töltött el minket, hiszen soha vagy nagyon ritkán jutunk be a színfalak mögé. Két fellépést is végignézhettünk, amik hatására érkezett meg a gondolat: én életemben először vagyok önszántamból egy ilyen eseményen.

Sosem voltam odáig a techno műfajáért, magamtól nagyon ritkán hallgattam, inkább a buszon a reggeli órákban, csakis azért, hogy ne aludjak be az odafelé vezető utakon. Amióta együtt vagyok a barátommal, végigkíséri a techno az életemet. Általában az szól az autóban, ha megyünk valahová, de már arra is volt példa, hogy mosogatás közben kihallatszott a szobából a konyhába  és vele együtt hallgattam a dübörgő zenét.

Visszatérve az eseményre teljesen lenyűgözött és beszippantott az egész hangulata: alapvetően maga a forgatás, hogy rajtunk múlik valami és igenis fontos a jelenlétünk, illetve a zene és a fények. Az epilepsziásoknak nem ajánlom, hiszen az ilyen helyeken elengedhetetlen a villódzó fény. Viszi magával a zenét, hangulatot ad és egy plusz löketet ad annak, hogy minden gátlásodat engedd el és táncolj a zenére. 

Összesen öt kamerával dolgoztunk együtt, ebből három álló, egy mozgó és egy GoPro volt a segítségünkre. Három volt fent a színpadon, egy pedig a közönségben, hogy minden jól látható legyen. Mint ahogy korábban említettem, teljesen lenyűgözött az egész esemény hangulata, így nehezen álltuk meg a stábunkkal, hogy ne mozogjunk a zenére. Soma hatalmas bulit csinált, így nem is lepődtünk meg, hogy utána rengetegen odamentek hozzá beszélgetni, kezet fogni.

Magamtól sose gondoltam volna, hogy el fogok menni egy techno bulira, és még élvezni is fogom. Alapvetően nem vagyok egy szkeptikus típus – kivétel a zenei ízlésnél –, nálam nagyon sokat elárul valakiről, hogy milyen zenét hallgat vagy játszik. Nem csalódtam, abszolút illik Somához ez a stílus, öröm volt nézni, ahogy élvezi, amit csinál és beleadja szívét-lelkét abba, hogy egy zseniális másfél órát juttasson a közönségének. Amelyet elnézve én is szívesen ott táncoltam volna közöttük és külsősként is élveztem volna a zenét.

Összességében mindenkinek ajánlom, hogy lépjen ki a komfortzónájából és vállaljon el egy olyan feladatot, ami teljesen kiesik a hatásköréből. Lehet, hogy egy  teljesen új élménnyel és látásmóddal gazdagodik, mint én.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük