PTE MIK

Az alkalmazkodás mindig jó pont

By Frómann Kamilla márc 15, 2021

Ahogy az előző cikkemben is írtam, célomul tűztem ki, hogy egy olyan munkahelyet találjak, ahol hosszú távon el tudom képzelni a jövőmet. Tudom, hogy ez egy nagyon ideális álomkép, de mégis úgy gondolom, hogy esélyt kell adni neki, hiszen egy jó munkahely nagyon nagy löketet adhat a munkavégzésben, hogy nem undorral jár be az ember dolgozni, hanem egy klassz légkörbe, és értékesnek véli az általa végzett munkát.

Ebben az évben találtam rá a Harman International cégre és rögtön be is adtam a jelentkezésemet a planning-logisztikai részlegre. Mindig úgy képzeltem el, hogy egy nagy, multinacionális vállalatnál fogok dolgozni, több okból is kifolyólag. Elsősorban úgy vélem, hogy sokkal biztosabb munkahelyet jelent, mint a kisebb cégek, hiszen sokkal nagyobb anyagi és humán erőforrás áll a háttérben. Jobban szeretek egy olyan csapat tagja lenni, ahol mindenkinek megvan a saját kis részlege, amiért felelősséget vállal, mint egyedül felelni nagyon sok különböző pontért. Számos terület van itt, később tudok válogatni, hogy a logisztika, a termelés vagy esetleg a tervezés szférában szeretnék-e dolgozni, munkát végezni. Mivel egy nemzetközi cégről van szó, kamatoztathatom a nyelvtudásomat is, mind német, mind angol nyelvterületen.

Ha esetleg valaki nem ismerné a Harman International céget, itt lifestyle és automative termékeket gyártanak, azaz a fejhallgatóktól kezdve az autó fejegységéig bezárólag rengeteg mindent különböző szinteken. Legyen szó éppen a BMW márkáról vagy az Aston Martinról, rengeteg világszinten is népszerű termék készül el a sorokon, a termelésben.

Én itt elsősorban az anyagok rendeléséért, megérkezéséért felelek, amiknek követnünk kell az útját SAP-rendszerben és különböző adatbázisokban. Irtó sokrétű munkáról beszélek itt, rengeteg stresszes eset van, például egy vihar, egy sztrájk is befolyásolni tudja egy alapanyag vagy akár egy termék útját, de szerencsémre itt is segítőkész, lelkiismeretes kollégákkal vagyok körbevéve, akik mindig a segítségemre vannak és támogatnak egy nehezebb munka során.

Visual Basic programnyelven makrókat is készítünk, aminek azért is örülök, hogy gyakorolhatom a programozást, fejleszthetem ezt a területet is. Sokszor több órát kell ülnünk egy adott problémán, közben meetingekkel értesítenek minket, hogy Mexikóvárosban leállt az egyik félkész anyag gyártása, vagy éppen Németországban egy nagyobb hóvihar miatt nem tudnak felszállni a repülőgépek. Ilyenkor se szabad kétségbeesni, rögtön újratervezzük a termelést és megoldást keresünk az adott krízishelyzetre.

A következő cikkemben még szeretnék írni az itt végzett munkákról, mert úgy gondolom, hogy nemcsak a mérnökinformatikusok számára lehet ez a cég egy jó gyakornoki lehetőség, hanem akár más műszaki tanulmányokat végző hallgatók számára is.

 

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük