PTE MIK

Álommunkáim: műsorvezetés és újságírás

By wilhelmva máj 16, 2024

A cikkem témájának az egyetemi szakomhoz kapcsolódó „álom munkáim” témát választottam. Alapjáraton sokat gondolkozom azon, hogy pár év múlva pontosan mi is szeretnék lenni, és mivel szeretnék foglalkozni. Mindig is csodáltam azokat az embereket, akik a tévékamerák előtt állnak, műsorokat vezetnek, akár saját műsorokat is.

Szerintem egy tévé műsort nagyon fel tud dobni, ha valaki jó és tapasztalt műsorvezető, de rendkívüli módon letudja húzni, ha látszik, hogy valakinek ez nem annyira megy. Általában a sportcsatornák tévé-s személyiségeit ismerem, de a két legnagyobb kereskedelmi tévé vezetőivel is képben vagyok. Saját műsora nem feltétlenül sok embernek van a tévében, inkább az online médiában, ahol főleg podcasteket készítenek. Egy ilyen helyzetben is kipróbálnám egyszer magam, mint riporter vagy akár saját internetes műsorban. Nyilván ehhez nagyon sok tapasztalat kell és mindig tanulni, mert folyamatosan jönnek új dolgok és újdonságok, amivel nem árt képben lenni. Ezáltal evidens a folyamatos önfejlesztés.

A különböző műsorok által rengeteg új embert ismerhetünk meg és beszélgethetünk velük különböző témákban, akár privátban, a színfalak mögött. Ezek mellett egy műsorvezetőnek külföldre is sűrűn kell utaznia, ha egy műsort más országban akarnak forgatni. Az újságírásban is eltudnám képzelni magam, mert már gyerekkoromban is nagyon szerettem írni, ami a mai napig elkísért, mert szoktam verseket és dalszövegeket írni. Az interjúkat és riportokat mindig más egy helyszínen egy esemény közben elkészíteni, mint egy stúdiószobában. Bár hozzám mégis a podcastek állnak közelebb, követek is néhányat, illetve különösen szeretem hallgatni a mélyinterjúkat, és ezek által megismerni valakit.

Ahhoz, hogy például online blogot vezessek, nagyon képben kell lennem a mai trendekkel és az aktualitásokkal, de ez nyilván attól is függ, hogy milyen témában készülnének a blogok, kikről és mikről szólnának. A különböző témáknál nagyon szeretem az utánajárást, így magam is fejlődöm, még akkor is, ha ez sok időt vesz igénybe. Egy újságíró vagy műsorvezető nagy befolyással bír az emberekre, így fontos, hogy mindig jó példát mutassunk, de adjuk önmagunkat, mert az élet minden területén mégiscsak ez a legfontosabb.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük