PTE MIK

A 2024-es vb-döntő lett minden idők legnézettebb dartsközvetítése Magyarországon!

By hieglzso febr 9, 2024

Egy felejthetetlen világbajnokságon vagyunk túl. Pompás összecsapások, drámai párharcok tarkították ezt a kicsivel kevesebb, mint fél hónapot. Luke Humphries személyében új világbajnokot avattunk, aki világbajnoki győzelmével a világranglista élére ugrott. Ezzel együtt színre lépett a darts történelmének egyik legnagyobb tehetsége, a még csak 17 éves Luke „The Nuke” Littler. Én a torna elejétől a végéig követtem az eseményeket, és ahogy ez a csodagyerek menetelt, az egyszerűen lenyűgöző. Kiejtette a James Wade-et legyűrő Matt Campbellt és a 2007-es világbajnokot, Raymond Van Barneveldet. Minden mérkőzése előtt vártam, hogy kipukkanjon az a bizonyos lufi és fiatal tehetségünk elhulljon valamelyik rutinosabb játékos ellen, de ez nem történt meg. Ez a tinédzser srác a döntőig menetelt, végül ő lett minden idők legfiatalabb finalistája. Ezzel az eredménnyel a világranglistán a 31. helyig lépett előre.

Talán az ő berobbanása is kellett hozzá, hogy ennyien a Sport TV képernyőjére kapcsoljanak az ünnepek között. Minden platformon róla szóltak a hírek és ennek is köszönhetően a 2024-es vb döntőt rekordszámú néző tekintette meg, ezzel pedig ez lett Magyarország történetének eddigi legnézettebb dartsközvetítése. 231 ezren követték végig az Sport1 élő adását január 3-án szerda este. A Nielsen Közönségmérés adatai alapján a Sport TV élő dartsközvetítéseibe 1,3 millióan néztek bele ebben a három hétben.

Egy szóval nyugodtan kijelenthetjük, hogy nincs okunk a pánikra azzal kapcsolatban, hogy látunk-e jó meccseket a közeljövőben, hiszen csak úgy hemzsegnek a sztárjátékosok a PDC mezőnyében, és például Gerwyn Price, Luke Humphries vagy éppen Michael Van Gerwen mellett most már Luke Littler is esélyesként indul minden nagy Major tornán.

Nem kellett sokat várni arra, hogy visszatérjenek a darts nagyágyúi, hiszen a Sport TV-n január 18-án már képernyőre került a Bahrain Darts Masters, ahol Luke Littler megnyerte élete első nagy tornáját. 2024-ben olyan további PDC-tornákat láthatunk majd a Sport1-en és a Sport2-n, mint a 17 versenyből álló Premier League, a hét állomásos World Series of Darts, és annak döntője. Többek megrendezik még a World Series of Darts Finalst, a Masterst, a World Cup of Darts-ot, a World Matchplayt, a, Grand Slam of Dartsot, valamint az egész évet megkoronázza december közepétől a PDC-világbajnokság.

A Sport1 volt 2023-ban a legnézettebb minden korosztályban. A decemberi adatokkal együtt immár a rendelkezésünkre áll minden információ a 2023-as év nézettségeivel kapcsolatban, ami rendkívül hízelgő a Sport1-re nézve: A Nielsen Közönségmérés adatai alapján ugyanis az elmúlt évben is a Sport1 volt a legnézettebb kereskedelmi sportcsatorna minden kiemelt korosztályban és célcsoportban. Az év legnézettebb közvetítése nem meglepő módon a női kézilabda Bajnokok Ligája 2023-as döntője volt, amin az FTC-Rail Cargo Hungaria és a Vipers Kristiansand csapott össze a budapesti MVM Dome-ban.

Fotó: Pixabay

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük