PTE MIK

10 rejtett utalás a Last of Us-ból

By horvathmate márc 7, 2023

Az HBO sikersorozatán dolgozó stáb nagy része rajong a forrásanyagért, a 2013-as The Last of Us és a 2020-as The Last os Us Part II videójátékokért, amit onnan is tudhatunk, hogy minden epizód tele van a játékra kikacsintó easter egekkel. Lássunk most ezek közül 10-et.

1. Sarah pólója (1. epizód)

Forrás: HBO Max / Naughty Dog

Sarah (Nico Parker), Joel lánya a sorozat nyitó részében ugyanabban a Halican Drops- pólóban látható, mint játékbeli karaktere. A hátoldal, amin a turnéállomások látszódnak, pedig azokat a helyszíneket írja le, ahová Joel és Ellie a játék során eljut.

2. Vezetés a hátsó ülésen (1. epizód)

Forrás: Naughty Dog

A játék előtti vizuális tisztelgésként az HBO stábja az első részben az operatőrt Joel teherautójának hátsó ülésére szíjazta be egy kamerával. Így hasonló perspektívát tudott rögzíteni, mint amit a játékosok látnak, amikor végigjátsszák az első részt.

3. Születésnapi kártya (1. epizód)

A játék nyitó részében Sarah-ként fedezhetjük fel Joel otthonát. Különböző tárgyakkal léphetünk interakcióba, köztük egy dinoszaurusz témájú születésnapi kártyával. Ez a kártya látható a sorozatban is Sarah íróasztalán.

4. Tess öngyújtója (2. epizód)

Forrás: HBO Max

Tess (Anna Torv) 76-os gravírozású öngyújtója a sorozatban annak az öngyújtónak a másolata, amelyet a kincskereső Sam Drake használ az Uncharted 4: A Thief’s Endben. Azt a videójátékot is a The Last of Us mögött álló Naughty Dog készítette.

„Amikor a kellékosztály megkérdezte, hogy van-e valami konkrét dizájn, amit szeretnék az öngyújtónak… nem tudtam megállni” – tweetelte Neil Druckmann.

5. A kattogós színészek (2. epizód)

Misty Lee és Philip Kovats a második epizód szereplői között „Női Clicker” és „Férfi Clicker” néven szerepelnek. Lee és Kovats szinkronszínészek ugyanezt a szerepet alakították az eredeti játékban is.

6. Szennyezett növények (3. epizód)

Joel elmagyarázza a vírusos járványt okozó agyvelőfertőzése eredetének elméletét. Miszerint a mindennapi élelmiszereken keresztül terjedt el a gomba, mint a liszt és a cukor.

Ez megerősíti azt, amit a játékban nem kaptunk meg teljes egészében kifejtve. Azonban ott Sarah-ként a játékosok találhattak egy újságot, amelynek címlapjai a fertőzött terményekről számolnak be.

7. Bill és Frank ablaka (3. epizód)

Forrás: Naughty Dog

Az epizód vége felé a kamera Bill (Nick Offerman) és Frank (Murray Bartlett) hálószobájának nyitott ablakára áll rá. Eben Bolter operatőr megerősítette, hogy ez a felvétel a játék kezdőképernyőjén látható ablak képére utal.

„Valahogy tisztelegni akartam a játék híres ablakos felvétele előtt.”

8. Perry (4. és 5. epizód)

Forrás: HBO Max

A Kansas City-t uraló Kathleennek van egy Perry nevű jobbkeze, akit Jeffrey Pierce alakít. Ő adta Joel bátyjának, Tommynak a hangját a videójátékban.

9. A bámuló lány (6. epizód)

Forrás: HBO Max

Ellie észreveszi, hogy egy lány bámulja őt egy oszlop mögül, miközben ebédel. Ezután rákiabál és elijeszti őt. A meg nem nevezett karakter a stáblistán csak „Bámuló lány” néven szerepel.

A The Last of Us Part II. részéből ismert Dina szerepére egyelőre még nem jelentettek be színésznőt a második évadra. Ez valószínűleg szándékos húzás a showrunnerek részéről, hogy a gamer közösség találgassa a bámészkodó lány kilétét, pláne, hogy hasonlóan néz ki, mint Dina.

10. Juhtenyésztés (6. epizód)

Joel megosztja Ellie-vel, hogy szeretne valahol egy tanyán letelepedni és birkákat tenyészteni. Anélkül, hogy spoilerekbe csúsznék, ez egy bizonyos karakter útjának fontos pillanata a The Last of Us második részében.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük