PTE MIK

Mi foglalkoztat aktuálisan?

By stankovicsmiklos márc 6, 2023

Nagyon gyorsan változik, hogy éppen mi foglalkozgatja az embereket. A mindennapokan gyorsan, egymás után történnének az apróbb dolgok, amelyek úgymond mindennapi témát adnak, ha csak egy kis időre is. Azonban véleményem szerint nagyon fontos, hogy legyenek olyan támpontok az életben, amelyek aktuálisan, azonban hosszabb időintervallumra kötnek le minket. Engem aktuálisan nem más, mint a fotózás, a filmezés és az ehhez szükséges profi felszerelés beszerzése foglalkoztat.

Miért is pontosan?

Az én életemben jelenleg a legfontosabb tényező az egyetemen töltött tanulmányi időszak elvégzése a lehető legprecízebb módon. Jelenleg egy olyan szakon tanulok, ahol a teljes médiavilágot átölelő és annak minden apróságát és területét átfogó tudást szerzek. Ahhoz, hogy az egyetemen tanultakat alkalmazni tudjam, és ahhoz is, hogy a különböző egyetemi projekteket a lehető legjobb módon eltudjam végezni, szükségem van olyan fotós és videós eszközökre, amelyek segítségével könnyebben tudok előrehaladni a képzésben. Jelenleg tehát az foglalkoztat aktuálisan, hogy milyen ezközöket kell hogy beszerezzek.

Az eszközök

Nagyon fontos, hogy azok az eszközök, amelyeket megvásárolok, egyszerre tudják kiszolgálni a profi fotózás és filmezés elvárásait, vagyis úgy mond „hibridek” legyenek. Az is elengedhetetlen, hogy kompakt méretűek legyenek, elősegítve ezáltal, hogy könnyen el tudjam vinni őket magammal a forgatás helyszínére. A leendő fotós-videós palettám alappilléreit fogja adni egy drón és egy kamera, hiszen így minden szemszögből tudok felvételeket készíteni.

A kamera

Az előbb említett „hibrid” kifejezés volt a legfontosabb keresőszó számomra, amikor kiválasztottam, hogy milyen kamerát szeretnék beszerezni. Ugyanis az úgynevezett Hibrid MILC kamerák egyszerre szolgálják ki a profi fotózás és filmezés (videózás) követelményeit. És bár az áruk magas, mégis jó befektetés, hiszen így egy „géppel” tudok dolgozni és nem kell egy teljes mini arzenált elcipelnem magammal a forgatásokra. Az én esetemben egy Sony kamera lesz a befutó, amely a fent említett kritériumoknak megfelel, és terveim szerint júniusban szerzem be.   

Az égi kamera, vagyis a drón

A drónok esetében az abszolút győztes és vezető márka a DJI, amely sok lehetőséget és különböző drónmodelleket kínál a leendő légi kamerázás megszállottjainak. A drón esetében arra kellett odafigyelnem, hogy kompakt méretű legyen és hogy a lehető legkevesebb macerával járjon a használata. A drónok esetében, ha nagyobb méretű drónt vásárolunk, akkor vizsgát kell tegyünk ahhoz, hogy legálisan tudjunk repülni vele. Személy szerint a vizsga költségének elkerülése érdekében egy olyan drónt választottam, amely 249 gramm alatti súlyú, így az EU-s jogszabályok nem írnak elő vizsgát a használatára.

A leendő kamerarendszeremet az egyetemi nyári munka szolgálatába szeretném állítani.  

Kép:https://urbanplayer.hu/dizajn/ez-nem-csak-egy-csinos-fullframe-fotogep-de-a-kompromisszumokat-sem-ismeri/

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük