PTE MIK

Víz-Nyúl Éve, 2023: Voltatok már Holdújév ünnepségen?

By Bogíta febr 27, 2023

Voltatok már Holdújév ünnepségen?

 

Én voltam már többször is. Igyekszem minden évben elmenni és meghallgatni, ha összeállnak hozzá a feltételek. De legalább is meghallgatni, ha mást nem, a felvételt. Így történt ez idén is, hogy aznap nem tudtam személyesen elmenni, de visszahallgattam a hangfelvételeket. Ezek elérhetőségét a források közt meg is osztom veletek a következő cikkben, ami szorosan kapcsolódni fog a mostanihoz.

Azt tudtátok, hogy a kínai asztrológiában 60 éves ciklusok vannak?

 

Miért pont hatvan, és hogy jön ki a matek?

Az idei év a Víz–Nyúl éve, utoljára Víz–Nyúl év 1963-ban volt, ugyebár pontosan 60 éve. De még mielőtt kitérnék a „hatvanasság” magyarázatára, úgy vélem, könnyebb lesz megértenetek a rendszert, ha a kályhához közelebb kezdem. Illetve felmerülhetnek bennetek további kérdések is, mint például:

Kérdezhetitek, miért egy vegyületről vagy egy halmazállapotról és egy állatról kapta a nevét az idei év.

Miért nem hívják a kínaiak például a jó szerencse évének vagy fejlődést hozó évnek?

Egyáltalán miért van kettős elnevezése az évnek?

Elgondolkozhatsz azon is, hogy mi lehet a nyugati asztrológiával vagy horoszkóppal a kapcsolata, hisz habár nálunk nincs nyúl jegy, de a csillagjegyek zömé itt, Nyugaton is állatokról nevezték el, illetve mi is szoktuk – én legalább is hallottam már – állatövi jegyeknek hívni az egyes csillagjegyeket.

Forrás: https://kristalyinfo.hu/wp-content/uploads/2019/07/astrologia.png

A kínai asztrológiához visszatérve úgy alakult ki az évek elnevezése, hogy egy adott Égi Törzs és egy adott Földi Ág kombinációja adja ki. Mindkét nagy halmazba meghatározott számú elem tartozik, elnevezésük egyre ismertebb Nyugaton is. Az idei év esetében az Égi Törzs a Víz, a Földi Ág pedig a nyúl.

Így már nem árulok zsákbamacskát: az Égi Törzsbe az 5 elem tartozik, a Földi Ágba a 12 állatövi jegy.

Az öt elem: fa, tűz, föld, fém, víz.

Az állatövi jegyek sorban: patkány, bivaly, tigris, nyúl, sárkány, kígyó, ló, kecske.

Mind az 5 elemhez hozzárendelhetjük mind a 12 állatövi jegyet, így 12×5, azaz 60-as rendszert kapunk, kijött a matek. Hurrá!

Forrás: https://m.blog.hu/ta/tarkafirka/image/unnepek/sarkany/zodak.jpg

Az idővel kapcsolatban Ázsiában nem az általunk ismert lineáris szemléletmód alakult ki az évezredek során, hanem körkörös, ciklikus látásmód, ahogy ezt az újraszületés esetén is megfigyelhetjük.

Minden évben egy következő „variációpáros” jelenik meg a megadott sorrend szerint, majd ha az összes elem és az összes állatövi jegy megjelent, az egész folyamat körkörösen ismétlődik az idők kezdete óta az idők végezetéig. Egy ciklus addig tart, amíg 60 év eltelik, majd újra kezdődik az egész az elejéről.

De mindez még csak a kínai asztrológia mélységeinek felszínét súrolja. Még nem beszéltünk az elemek közötti kölcsönhatásokról sem, az építő, fenntartó és pusztító folyamatokról. Alább láthattok egy kedvcsináló képet, mindenféle további magyarázat nélkül. Akinek felkeltette az érdeklődését, maga járjon utána!

Forrás: http://asztrologiamester.com/wp-content/uploads/2021/01/Kepkivagas.png

Nézzük meg, mi történt 60 éve, 1963-ban, azaz milyen tendenciákra számíthatunk idén.

 

Természeti katasztrófa: kifejezetten nagy méretű katasztrófa nem volt.

Volt egy földcsuszamlás az olaszoknál, viszonylag sok halottal (kb. 1500 fő). Volt egy vulkánkitörés Balin. Volt egy nagyobb hurrikán Kubában. Voltak erdőtüzek.

Itt megemlíteném, hogy az olasz földcsuszamlással párhuzamba állítható az idei februári földcsuszamlás Törökországban, ahol szintén sok a halott. Azaz ezen a pontos beigazolódni látszik a ciklikusság érvényessége.

Politika: Tigris-év tendenciái, de oldódás várható.

Kennedy-gyilkosság az USA-ban november 22-én, a gyilkost azonnal kivégzik és rögtön elnökválasztás is lesz.

Kérdéses, hogy II. János Pál pápa merényletben halt-e meg a pápai enciklika kiadása miatt, hisz ez esetben is azonnal megválasztották a következő pápát.

Nukleáris megbékélés: az 1962-es kubai rakétaválság megoldódik, a nagyhatalmak békés útra térnek, betiltják a nukleáris teszteket. Ugyebár tavaly is volt mélypont ilyen téren.

Jog, emberi jogok: hangsúlyosak.

Washingtonban augusztus 28-án Martin Luther King250 000 ember előtt elmondja a „Van egy álmom”-beszédét, emberi jogi demonstráció, az eddigi legnagyobb összegyűlt embertömeg előtt.

Vallás:

II. János Pál pápa az egész emberiségnek szóló enciklikát ad ki.

Bachai vallás első egyházi választása.

Vietnámban nem ünnepelhetik meg a Vészákot a buddhisták, a szerzetesek közé lőnek. Szerzetesi demonstráció, öngyújtogatás. Az események láncolata a vietnámi háború kitörésének kiváltója.

Magyar történelem:

Az első aluljáró megépülése az Astoriánál.

Egészség:

Himlőjárvány volt a svédeknél, megjelenhetnek új betegségek is.

Továbbá: Brad Pitt, Johnny Depp, Quentin Tarantino, Orbán Viktor, Whitney Huston születési éve.

 

Összefoglalva, milyen eseményekre számíthatunk a történések szintjén?

 

Hangsúlyos lehet a jog, az emberi jogok fontossága, illetve a különböző vallási események, akár konfliktusok. Előfordulhatnak merényletek, kisebb természeti katasztrófák (gondoljunk csak a török földcsuszamlásra) és megjelenhetnek új betegségek (lehetséges covidmizéria).

 

A történéseknél fontosabb tendenciák is vannak az évben, amit a következő cikkben fejtek ki. Maradjatok velem!

 

Forrás: https://harmonet.hu/data/cikkek/2000/2607/02.jpg

Szerencsés, békés, egészséges évet kívánok!

 

Kiemelt kép forrása: https://i.ytimg.com/vi/cWtd3Ncxfyg/maxresdefault.jpg

By Bogíta

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük