PTE MIK

Vajon mi állhat az összeesküvés-elméletek mögött? 3 összeesküvés-elmélet, melyben az emberiség nagy többsége hisz 1. rész

By kovacskitti nov 21, 2023
  1. 9/11 megrendezett volt

Talán mindenki számára ismerős, vagy már hallott róla, hogy mi történt pontosan 2001. szeptember 11-én. Az Al-Káida nevű terrorszervezet által összehangolt öngyilkos merényletsorozatot hajtottak végre az Egyesült Államok ellen. A cselekményekben szerepet játszó egyik repülőgépen volt egy terrorszervezeti tag, aki átvette az irányítást négy repülőjáraton is. A géprablók csempészett fegyverekkel ölték meg a pilótákat és az utasokat.

8:46-kor az American Airlines járata a World Trade Center északi tornyába, 9:03-kor pedig az Unites Airlines járata a déli tornyába ütközött.

A két repülőgépen utazók és a terrorszervezet tagjai mind meghaltak, amely összesen 2996 embert jelent.

Az összeesküvés-elméletek már abban a pillanatban megszülettek, amikor a két torony összedőlt.

  • Minden előre megtervezett volt

Az elmélet szerint a terrortámadásnak a háború generálása volt a célja. Mivel Amerika jól fel volt szerelve fegyverekkel és katonákkal, valamint gazdasági is politikai erőkkel is rendelkezett, ezért tartották megfelelő ellenfélnek.

 

  • Nem a repülőgép a hibás

Az elmélet hívői szerint lehetetlen, hogy egy repülőgép ekkora károkat okozzon a két toronyban, ezért azok be sem csapódtak, hanem rakétákat lőttek oda. Mivel több videófelvétel is van a terrortámadásról, ezért az is csak manipuláció.

  • Megrendelt volt a támadás

Ez a feltételezés hamar, mindössze pár hét alatt keletkezett, mely szerint az akkori elnök, George W. Bush rendelte meg a terrortámadást, hogy később ő is vissza tudjon támadni a terroristákra.

Az 51-es körzet

Az 51-es körzet egy katonabázis Amerikában, azon belül is Nevada államban. Számos bizonyíték van arra, mely szerint az amerikai kormány ufókat és az ufók létezéséhez kapcsolódó bizonyítékokat tárol ott.

Több akciót szerveztek már, de eddig mind sikertelen volt. Legutóbb, 2019-ben eleinte közel 300 ezer ufóhívő akarta lerohanni, majd ez a szám 2 millióra nőtt. Mind utólag kiderült, a 300 ezer fő lerohanása csak Facebook-eseményben valósult meg. Az esemény létrehozója később úgy nyilatkozott: ő nem gondolta komolyan az eseményt, és esze ágában sincs lerohanni a körzetet, de időközben annyi ember jelentette be, hogy részt venne vagy érdekli az esemény, hogy az amerikai légierő figyelmeztetést adott ki. Közzétették, hogy szeptember 20-ára ígérik a támadást, ezért a titkosszolgálatnak addig van ideje elrejteni az ufókat.
A terület állandó felügyelet alatt van, szögesdróttal és mozgásérzékelőkkel körbevéve, ezek tartják távol a kíváncsiskodókat az ufómezőtől, ahol valójában új fejlesztésű repülőgépeket tárolnak. Két holland fiatal videóst annyira nem tartott távol a sok fegyveres őr, ezért megpróbáltak behatolni az 51-es körzet melletti őrzött nukleáris tesztbázis területére, és egy kis ideig sikerrel is jártak. A rendőrség gyorsan intézkedett, és aznap már őrizetben töltötték az estét.

A Holdon nem járt senki

  1. július 20-án két űrhajós, Neil Armstrong és Buzz Aldrin sikeresen leszálltak a Holdra. Neil lépett először a Hold felszínére, és közel 2,5 órát töltöttek ott, ahova kísérleti céllal érkeztek. Több talajmintát és méréseket végeztek el ez idő alatt, amit élőben 650 millió ember nézhetett végig.

Bill Kaysing hozta létre azt az összeesküvés-elméletet, miszerint a fent említett két űrhajós sosem járt a Holdon. „Ha az akkori technológiákkal sikerült 50 évvel ezelőtt eljutni a Holdig, akkor azóta miért nem mentünk vissza?”

Bill Kaysing kiadott egy könyvet a „Sosem jártunk a Holdon, Amerika 30 milliárd dolláros svindlije” címmel, melyben részletezi, hogy miért is lehetetlen, hogy élő ember a Holdra kerüljön.

Állítása szerint egy berendezett stúdióban forgatták le a Holdraszállást, és hiába kapták fel ennyire, valójában nem létezett az egész esemény.

2 biztos bizonyíték, hogy járt ember a Holdon:

  • 382 kg holdkőzet, melyet szétosztottak az országok között.
  • A Hold körül keringő műhold fotókat készített, melyeken jól lehet látni a leszállóegységet és a lábnyomokat is.

Kaysing állítása szerint azért volt hamis a Holdraszállás, mert egy csillag sem látszódik az ott készült felvételeken és fényképeken, nem látható az űrhajó árnyéka és a leszállás nyoma, az árnyékok nem párhuzamosak egymással, a zászló pedig lebeg a szélben. És ha a Holdon is tud létezni az ember, akkor miért nem költöznek oda a Földön lakók?

Több fizikus és tudós is elmagyarázta az  említett dolgok miértjét, azonban Kaysing továbbra is kiállt az állítása mellett, a könyve megírása után egyre több ember állt az ő oldalára, és hittek az összeesküvés-elméletében.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük