PTE MIK

Több lehetőséggel

By Frómann Kamilla jún 1, 2021

Előző két cikkemben arról írtam, hogy milyen is kollégiumban élni és milyen is kezdőként albérletben lakni, amikor a közelség, azaz a fontosabb infrastruktúrák elérhetősége nagyobb szerepet játszik, mint maga az a tényező, hogy az egyénnek mi is tetszik. Ebben a cikkemben arról fogok írni, hogy milyen úgy lakást válogatni, hogy már nemcsak a funkcionalitás játszik nagy szerepet.

Tavaly ősszel döntöttünk úgy, hogy új lakást keresünk a barátommal és ekkor kezdődött maga a kaland, a hajsza, hogy minél tökéletesebb, minél több kritériumnak megfelelő lakást találhassunk.

Mivel már mindketten dolgoztunk iskola mellett, így több lehetőségünk volt válogatni a kínált albérletek közül. Igazából mindkettőnknek voltak igényei, amiknek teljesülnie kellett. Egyaránt díjazzuk a vidéki környezetet, ezért a városközponttól mindenképp minél kijjebb, a periféria felé keresgéltünk lakást.

A másik cél az volt, hogy inkább akkor már a Tettyén lakjunk, mivel ott nagyon szép a környék, gyönyörű a kilátás és sokkal csendesebbnek találjuk a városnak ezt a részét. Itt található a Pálosok temploma, a tettyei romok, gyalog is megközelíthető a Havihegyi kápolnat. Nem mellesleg pár utcával feljebb a Niké szobor is ezen a környéken áll.

Voltak olyan kritériumok is, amik egyikünknek vagy épp a másikunknak volt fontos szempont. Például a barátomnak van autója, amit nagyon félt, ezért mindenképp garázzsal vagy éppen fedett kocsibeállóval rendelkező albérletet kerestünk, semmiképp nem akartuk, hogy az út szélén álljon az autó, ott bármi történhet vele. Az én egyik legfontosabb kérésem az volt, hogy mindenképp legyen terasz, ugyanis az előző albérletem esetében nem volt, és nagyon hiányoltam. Képzeljük csak el, hogy egy szép tavaszi, lágy napsütéses reggelen ott tudnánk kávézni. Szóval ez is egy úgynevezett főbb szűrési feltétel volt.

A másik közös megegyezésünk az volt, hogy legyen egy kis kert is, ahova azért ki tudunk ülni, mondjuk grillezni vagy csak napozni. Végül, de nem utolsósorban fontosnak találtuk azt is, hogy be legyen kerítve az épület, ahol az albérletünk lesz.

Ezekkel a szempontokkal álltunk neki keresgélni több portálon is. A következő cikkemben magát lakásválogatást, a látogatásokat és kiválasztást fogom leírni.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük