PTE MIK

Tegyük élménnyé a STEAM területek megismertetését!

By ptemik okt 14, 2020

A Műszaki és Informatikai Kar már hetedik éve működik együtt anemzetközivé nőtt ÉlményMűhely Matematikai-Művészeti Mozgalom alapítóival. A program célja, hogy a középiskolások számára élményszerűvé tegye a STEAM területek megismerését.

Az ÉlményMűhely és a PTE MIK közös programján évről évre több száz középiskolás nyerhet betekintést olyan izgalmas témákba, mint a gépek látása, a csavart szerkezetekkel való tervezés, háztartási hulladékból való robot építés, vagy éppen abba, hogy miként lehet fahidat építeni csavarok és szegek nélkül.

Matematikusok, művészek, kézművesek, játékkészítők, tanárok, szülők és gyerekek összefogásával valósulhat meg már hetedik éve a program, melynek jelentőségét az adja, hogy a STEAM területeket képes élményszerűvé tenni a gyerekek számára is. Ez azért is kiemelten fontos, mert Magyarországon évek óta hiány van mérnökökből, amire többek között az ehhez hasonló kezdeményezések jelenthetik a megoldást: azaz, hogy már középiskolás, sőt akár óvodás korban bepillantást nyerhessenek a gyerekek a STEAM (összefoglalóan a tudomány, a technológia, a mérnöki területek, illetve a művészetek és a matematika) világába, mely a megfelelő módon tálalva varázslatos élményt jelent.

Jövőre már nyolcadik alkalommal rendezhetik meg Pécsett az ÉléményMűhely foglalkozásokat, a Műszaki és Informatikai Karral közösen. A jellemzően tavaszra szervezett programmal kapcsolatban érdemes figyelni a PTE MIK és az ÉlményMűhely felületeit.

 

 

A program az EFOP-3.4.4-16-2017-00004; „A felsőoktatásba való bekerülést elősegítő készségfejlesztő és kommunikációs programok megvalósítása, valamint az MTMI szakok népszerűsítése a Pécsi Tudományegyetemen” című pályázat támogatásával valósult meg.

By ptemik

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük