PTE MIK

Ez Pécs! – városismertető gólyáknak

By ptemik okt 14, 2020
Ez Pécs! – városismertető gólyáknakEz itt Pécs

Új vagy még Pécsett? Keresed még itt a helyed, hol tudsz egy jót enni, inni, bulizni vagy készülni a vizsgákra? Akkor ez a bejegyzés neked szól! Városajánló a Műszaki és Informatikai Kar két tapasztalt hallgatójának tollából gólyáknak és mindenkinek, aki kíváncsi.

 

Melyik a kedvenc beülős-beszélgetős-chillezős helyetek Pécsen?

Gabi (építőművész): Nehéz választani, több is van. Három helyet mindenképp kiemelnék: Csinos, P’artisan és Reggeli. Mindháromnak megvan a maga különleges hangulata, ami könnyen magával ragadja az embert. Érdemes megtapasztalni.

Eszter (villamosmérnök): Nehéz kérdés, nem egyszerű választani. Rengeteg hangulatos bár, illetve kávézó van a városban. Mindenkinek azt javaslom, hogy csak sétáljon végig a Király utcán és biztosan megtalálja a kedvencét.

Melyik a kedvenc szórakozóhelyetek Pécsen?

Gabi (építőművész): A Nappali talán az egyik legkedveltebb belvárosi bár az egyetemisták körében. Ott egy átlagos estén is garantált a hangulat – vagyis náluk az átlagos este sem átlagos.

Eszter (villamosmérnök): Nekem a Pécsi Est, de hasonlóan népszerű a Sörház vagy a Trafik is.

Melyik a kedvenc elvonulós-tanulós helyetek Pécsen?

Gabi (építőművész): A Tudásközpont remek hely, ha valaki nyugalmat keres, hogy minél elmélyültebben tudjon fókuszálni. Ráadásul könnyedén társakra lelhet, hiszen számos egyetemi hallgató használja erre a célra a könyvtári tereket. Emellett adott minden szakirodalom és információ, amely például egy kutatói munka esetében nélkülözhetetlen.

Eszter (villamosmérnök): Ugyan én általában otthon tanulok, de előfordult már, hogy leültem Pécsi Kávéban egy jegeskávé társaságában és ott készültem fel a ZH-ra. Szerintem ez a kávézó egy nagyon hangulatos kis hely és nincs sok ember, így alkalmas volt erre a célra, plusz még a kávé is finom.

Ha csak egy részét ajánlhatnád Pécsnek, melyik lenne az?

Gabi (építőművész): Előre szólok, egynél több lesz! Pécs belvárosa, a Ferencesek utcája és a Király utca. Esszenciálisan sugározzák a pécsi hangulatot. Ugyanakkor a Zsolnay Negyed sem kihagyható pont, ahol koncertekkel, kulturális programokkal várják a látogatókat, az M21 Galériában pedig jobbnál jobb kortárs kiállításokkal.

Eszter (villamosmérnök): Nem tudom egynél meghúzni a határt… Szerintem vagy a Széchenyi tér, Király utca és akár a belvárosi rész, mert szép és hangulatos, főleg este, vagy pedig a Tettye és maga a Mecsek, mert nagyon szeretek ott sétálni, szépek az erdei ösvények és a kilátók.

Melyik a kedvenc gasztro helyetek Pécsen?

Gabi (építőművész): Bazár. Egyrészt remek kézműves sörök vannak (hisz az evés mellett az ivás is fontos:). Természetesen az ételek is nagyon jók, különösen kedvesek számomra az ottani burgerek. De ami a legjobb az egészben, az a helyszín. A Király utcát a Széchenyi térrel összekötő passzázs ad helyet a gasztro-pub legklasszabb asztalainak, ahonnan még a Nick-Galéria aktuális kiállításaira is ráleshetünk.

Eszter (villamosmérnök): Ha van idő rá, akkor Lezser, Replay vagy Király21. Ha nincs, mert mondjuk csak egy gyors ebédszünetem van, akkor általában az Aranygaluskát választjuk, közel az egyetemhez.

Melyik a kedvenc kiránduló helyetek Pécsen?

Gabi (építőművész): Pécs nyüzsgő belvárosát hátrahagyva a Mecsek remek túraútvonalakat kínál. Egy közülük a Jakab-hegy, a babás szerkövekkel, ahol végcélként ott vannak a Pálos Kolostor romjai – itt a tűzrakóhelyeknél megsüthetjük szalonnánkat. Mielőtt elindulnánk, érdemes elolvasni a babás szerkövekről szóló történetet, hogy aztán a helyszínen együtt kereshessük a boszorkányt.

Eszter (villamosmérnök): Lényegében az egész Mecseket tudom ajánlani. Rengeteg erdei ösvény van és mind hihetetlenül szép.

Melyik az év legnagyobb bulija a MIK campuson?

Gabi (építőművész): Az egyik legjobb program a MIK kocsmatúra, ami a kollégiumi Pollack B-klubtól indul – nem lehet eltéveszteni!

Eszter (villamosmérnök): A gólyabál, mi más?

Hol lehet a legjobban felkészülni a vizsgákra a MIK campuson?

Gabi (építőművész): A nemrégiben elkészült E81 épület fénnyel telített közösségi tereiben mindig aktív munka zajlik. Ez a hely motivációt és alkalmat kínál akár a közös felkészülésre. A felkészülés legjobb módjára keresve a választ viszont szerintem a hol mellett fontos kérdés a hogyan is: egy jól megszokott tanuló társsal, vagy csoporttal végzett közös munka tizedelni tudja a felkészülés idejét, ami igazán jól jön a félév sűrűjében.

Eszter (villamosmérnök): Tavaly még voltak kirakva az aulában vesszőből font gömbök (ha jól tudom, ideiglenesen leszedték őket), én ezekben a gömbökben elbújva készültem általában a campuson.

By ptemik

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük