PTE MIK

Nyert a Pécs Oroszlány ellen

By takacsa márc 18, 2024

A hétvégén (március 9-én) voltam életem első kosárlabdameccsén. Tele volt izgalommal és az a lelkesedés, amit a szurkolókon láttam, felejthetetlen élmény lett számomra. Még ha az eredmény nem is az lett, amit vártam, már önmagában az élményért megérte elmenni.

Az NKA Universitas Pécs kosárlabdacsapat NB I. A csoportja elutazott Oroszlányba, hogy összemérje erejét az MVM-OSE Lions csapattal. És, hogy is alakult a mérkőzés?

Mindkét csapat ugyanolyan pontszámmal rendelkezett a mérkőzés előtt, és mindkét csapat a legerősebb játékosaival állt ki a pályára. A mérkőzés első perceiben, miután a Pécs két triplát hibázott, az Oroszlány megszerezte az első nyolc pontját. Ezután a Pécs is bekapcsolódott a mérkőzésbe, és az első negyedben 11 pontot szerzett Durmonak köszönhetően, amivel ledolgozták a hátrányukat. Ezt követően olyan lendületet kaptak, hogy Meleg egymás után két zsákolásának köszönhetően átvették a vezetést. A negyed közepén azonban újra az OSE-nál volt az irányítás, majd Polutak triplája zárta az első negyedet. Így az állás 26–22 az Oroszlány javára.

A második negyed kezdetén a vendégcsapat felzárkózott, és ettől kezdve heves küzdelem folyt a pályán, ahol felváltva vezettek a csapatok. A hazaiaknál továbbra is Polutak szerezte a pontokat, míg az ellenfélnél Manjgafics és Herger próbálták behozni hátrányukat és 41–40 után át is vették a vezetést. Ezt követően nem működött a Lions támadójátéka, nem bírtak pontot szerezni, így a negyed hátralévő részében csak büntetődobásokból nőtt a pontjaik száma. Az NKA csapat dominált a pályán és nyolc ponttal elhúztak. Végül a félidő Thomas és Nikolics kosaraival zárult, az állás 47–55 volt.

A második félidőben Gholston és Riddley küzdelmével próbálták ledolgozni hátrányukat a hazaiak. 65–66-nál majdnem átvették a vezetést, de Illés mindkét büntetőjét elhibázta, majd négy pontot szerzett a vendégcsapat. Ezután Riddley és Gholston erőfeszítéseikkel sikerül egyenlítenie az Oroszlánynak. Majd a negyed végén Stevenson kosarával át is vették a vezetést, így a harmadik negyed 72–71-re zárult.

A zárónegyed első két percében mindkét csapat 5 pontot szerzett, így az OSE továbbra is egypontos előnyben maradt. Ekkor azonban ismét hullámvölgybe került a Lions és a Pécs kilenc pontot dobott egymás után. A hazaiak rossz sorozatát Thomas zárta le egy zsákolással. A vendégcsapat két elhibázott triplája után újra a hazaiak következtek, labdaszerzéseiknek és Riddley kosarának köszönhetően már csak egy pont volt a különbség. Azonban az oroszlányi csapat ekkorra elfáradt és a második félidőben az NKA csapat remek teljesítményt nyújtott Nikolics vezetésével. Walker kosaraival ismét pontot szerzett a Pécs, ezzel az eredmény 85–98-ra nőtt. Ezután csak Polutak szerezett pontokat a hazaiak részére, míg az ellenfél oldalán az utolsó 6 pontot Kovács és Nikolics gyűjtötte be büntetőből, ezzel pedig el is dőlt a mérkőzés. 91–106-ra nyert Pécs.

Az izgalmakkal teli mérkőzés után meginterjúvoltam Illés Máté csapatkapitányt, aki azt nyilatkozta, hogy nagyon csalódottak, mivel hazai pályán ez egy nagyszerű lehetőség lett volna számukra. A második félidőben úgy tértek vissza, hogy próbáltak agresszívabban játszani, de ez sajnos nem hozott sikert számukra. A támadásuk általában jól szokott működni, de a védekezés a kulcsa a győzelmeiknek. Viszont, ha az elkövetkezendő három mérkőzést sikerül megnyerniük, akkor jó lehetőségük van play off-ba (rájátszás) kerülniük.

By takacsa

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük