PTE MIK

Magyarország leendő világsztárja

By wilhelmva nov 1, 2023

21 évesen közel a világsztárság felé a magyar zenész

 

Baukó Attilát még évekkel ezelőtt Paul Street néven ismerte meg az ország mint YouTube-tartalomszolgáltatót. Mára viszont már Azahriah néven szerzett hírnevet az országban és lassan a világban is. Első körben 2017 körül kezdett el covereket csinálni és zenéket kiadni angol nyelven. Első nagy sikere a Desh-sel közös Rét című száma volt. Ezután 2021 májusában kiadták a MIND1 című második közös albumukat, ez jelentette a nagy áttörést az ország felé. Sorra jöttek a koncertlekötések, ők pedig folyamatosan adták ki közösen a zenéiket. Ezek közül a 2022-es A ló túl oldalán nagylemez volt az első albumuk, ami a semmiből jött, minden előrejelzés nélkül, de mindent letarolt. Ekkor a zenész már túl volt egy Budapest Parkos koncerten, az album után pedig minden bulija órákon belül teltház lett.

2023 márciusában 21 évesen ő lett a legfiatalabb hazai előadó, aki megtöltötte a Papp László Sportarénát. Ez óriási szenzációnak számított, de már tudjuk, hogy ez csak a kezdet volt, amelynél sokkal nagyobb babérokra akar és tud is törni. A YouTube-on a solo zenei csatornáján lassan meglesz a 400 milliós összmegtekintés, amivel solo-előadóként rajta kívül csak G.w.M és Missh büszkélkedhet. A Spotify-on pedig itthon ő a leghallgatottabb. Érdekesség, hogy a második helyen társa és jó barátja, az előbbiekben említett Desh áll.

Az eddigi legnagyobb dobások viszont csak 2023 második felében érkeztek tőle. A rajongók számára 2 extrán jó és 1 rossz hír látott napvilágot. Az utóbbi az, hogy elmondásuk szerint konkrét Azahriah x Desh koncert már nem lesz, de természetesen a közös dalokra ott leszek egymás fellépésein, ha nem ütköznek a koncertek. Az első jó hír az volt, amikor szinte egyedülálló módon bejelentette, hogy november elején kéthetes európai turnéra indul 21 évesen. Első körben 8 helyszínt hirdettek meg, de nyáron ez kiegészült 2 plusz várossal. Volt olyan város is, ahol a nagy érdeklődésre való tekintettel helyszínt kellett változtatni. Azahriah olyan nagyvárosokban lesz hallható, mint Párizs, London, Berlin, Köln és Prága.

forrás: Instagram – azahriah_official

Egészen elképesztő ez számomra és minden magyar ember, de még sok külföldi számára is ez a gyors karrier. A leghihetetlenebb az egészben az, hogy a turné előtt 2 nappal mind a 10 város mind a 10 helyszíne teltházzal várja Azahriaht, már sehova nem kaphatók jegyek. Október elején pedig az itthoniak számára lépte meg karrierje csúcsát. Dátumot hirdetett Magyarország legnagyobb koncerthelyszínére, a Puskás Arénába. Az Aréna 68000 ülőhellyel rendelkezik, koncert alatt a befogadóképesség pedig 50000 fő. A jegyértékesítés elindulásától számítva 10 órán belül sold out lett az Aréna. Ennek okán Azahriah meghirdetett egy második időpontot is, ami szintén ugyanennyi idő alatt ugyancsak teltház lett. Mit volt mit tenni, jöhetett a harmadik dátum, ami mondanom sem kell, szintén fullon volt már 12 óra alatt. 22 évesen 3 Puskás Aréna-koncert 3 napon belül – lenyűgöző és példátlan! Mindezt az első és legfiatalabb magyarként. Hol a vége? Nem tudni. De ha így folytatja a slágerek gyártását és a több 10000 fős koncerteket, akkor tényleg pár éven belül világsztárt avathatunk, Magyarország nagy büszkeségére.

forrás: Instagram – azahriah_official

 

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük