Képek-sültek ajándékba az „igazi” nőnapra

By Bogíta márc 29, 2023

Nem is tudtam, hogy ezt a cikket meg fogom írni.

 

Egyszer csak látom, hogy a páromtól érkezik egy csomó kép üzenetben, felette a felirat: „No, megér egy cikket?” Természetesen erre nem lehet nemet mondani.

 

Miről is van szó?

 

Március 25-e Gyümölcsoltó Boldogasszony napja volt a régi magyar hagyományban, a nőnap. Nevezhetjük ezt az igazi nőnapnak.

Bővebben: https://magyarnemzet.hu/velemeny/2020/03/valodi-nonap-igazi-unnep

Ezen alkalomból a párom most nem virággal, hanem egy csodás étellel lepett meg és juttatta el hozzám a fenti képen látható úti dobozban.

 

Frissen tálalva.

Íme a recept:

https://www.bettybossi.ch/de/Rezept/ShowRezept/BB_BBZI140915_0014A-40-de?fbclid=IwAR2zjVOIScaLTMDDaJBRfMxmXe7tIYqdK6hNODrUKyR-IRrmXQ_n3dwU0RI

(Sajnos németül van, de szerintem egy fordítóval remélhetőleg mindenki boldogulni fog.)

Az eredeti recepthez képest kevesebb, keményebb sajttal készítette és kenyérkocka helyett sok-sok brokkolit tett bele. Mindenki variálhatja saját ízlése szerint!

Lássuk akkor a képeket szép sorban, ahogy készült.

 

Itt láthatjátok az elkészült masszát, a sütőedényben kikeverve, amiben majd ki is sül. Ez a massza 1 kg darált disznó- és marhahúsból, 3 nagyobb vöröshagymából, 3 répából, 1 közepes fej brokkoliból készült. Saját készítésű főzött, házi mustárral (aminek a receptjét egy korábbi cikkemben meg is találjátok), sóval és zöldfűszerekkel ízesítve.

Itt láthatjátok, amint 2 folpackra bacont helyezett rács alakzatban.

Az elkészült „baconfonat”.

Itt láthatjátok, hogy már rátette a masszát is, illetve a „sajtszalagot”. Fontos, hogy a szélein ráhagyással (2 cm) dolgozzunk, ne terítsük be az egészet a töltelékkel, így a végein is fel tudjuk hajtani. A folpack segítségével könnyebb feltekerni és átemelni a kizsírozott tepsibe. Mindezek után kihúzhatjuk a folpackot a húsmassza alól.

240 fokra előmelegített sütőbe tegyük be és lefedve süssük fél órát, majd fordítsuk meg.

Miután megfordítottuk, vegyük vissza 160 fokra és továbbra is lefedve még süssük fél órát, vagy amíg ilyen szépen megpirul mindkét oldala és puhára sül.

Itt láthatjátok milyen szépen összesült. Ha lágyabb sajtot tesztek bele, biztosan jobban megolvad a közepében.

Mindenkinek, aki kedvet kapott hozzá, örömteli sütögetést kívánok!

Minden hölgynek boldog Gyümölcsoltó Boldogasszonyt!


A kiemelt képet saját magam készítettem, a többit pedig Kovács Krisztián.

By Bogíta

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük