PTE MIK

Horoszkóp és csillagjegyek: valóban igaz ránk mindaz, amit leírnak?

By fodorfanni máj 11, 2023 #horoszkóp

A csillagjegyek hatással vannak a személyiségünkre és az életünk különböző területeire. Az asztrológia azt állítja, hogy a Nap, a Hold, a bolygók és az asztrológiai házak pozíciója hat a személyiségünkre, a kapcsolatainkra, az életcélunkra és konkrétan a mindennapjainkra. Sokan nem hisznek a horoszkópokban, ugyanis butaságnak tartják és teljesen kizártnak, hogy valakinek a személyiségét az határozza meg, hogy milyen csillagkép alatt született. Valóban butaságnak hangozhat, azonban ha jobban megfigyeljük az embereket, akkor rájöhetünk, hogy nincs is akkora hamisság ebben az egészben. Mielőtt jobban belemennék a témába, lássuk  a csillagjegyeket, és azt, meddig tartanak, illetve mi is a japán horoszkóp.

Az alábbi képen olvasható, hogy melyik horoszkóp melyik hónap melyik napjától meddig tart.

 

A japán horoszkóp kicsit különbözik ettől, ugyanis ott a hónaptól és a naptól eltérően a születési éved határozza meg, hogy melyik csillagjegybe is tartozol. Itt nem csillagjegyek, hanem állatjegyek vannak, amelyek a következők:

 

Az állatok sorrendje az állatövi rendszerhez hasonlóan évente változik, így az emberek a születési évük alapján az adott állathoz vannak rendelve. Csakúgy, mint nálunk, az állatok jellemzői eltérnek, de meghatározzák az adott évben született embereket és személyes tulajdonságaikat is. Az állatoknak a japán kultúrában jelentős szerepük van. A japánoknál a horoszkóp inkább a kultúrájukon alapszik. Náluk azonban nem terjedt el olyasfajta módon, mint például nálunk, Magyarországon.

Saját magamból kiindulva teljes mértékben illik rám a saját csillagjegyem, ami a mérleg. Nehéz beismerni, de a pozitív és a negatív jelzők is megtalálhatók bennem. Más embereknél, akik szintén mérlegek, sokszor felimertem ezt a pár tulajdonságot, viszont máshogy, mint nálam. Rájuk például nem volt teljes mértékben igaz a csillagjegyükre vonatkozó ismertető.

Vannak, akik komolyabban foglalkoznak az asztrológiával, és tényleg értenek is hozzá. Úgy vélem, hogy alapos tudással, tanulással és megfigyeléssel bárki képes lehet arra, hogy kielemezze a jegyeket, és eldöntse, hogy valóban igaz-e az az állítás, miszerint a csillagjegyünk határozza meg a személyiségünket. Különféle oldalakon sokszor látom , hogy pár perces videó formájában „jósolnak” a csillagjegyeknek egy adott napon. Bevallom, volt, amikor hittem bennük, ugyanis néhányszor már beváltak. Azonban nem hiszem, hogy egészéges erre alapozni a dolgokat, ugyanis aki mélységesen hisz abban, hogy mindent csakis kizárólag a csillagjegye határoz meg, az nem tud szabadon élni. Vannak igaz dolgok a horoszkópban és a csillagjegyekhez rendelt tulajdonságokban is, viszont ha ez százszázalékosan is igaz lenne, akkor az adott csillagjegy alatt született emberek mind ugyanolyanok lennének. Ez pedig nincs így, hiszen ezen felül mi magunk határozzuk meg és építjük fel a személyiségünket. Lehetünk olyanok, mint amilyennek leír minket a csillagjegy, de az idő változásával úgyis magunk formáljuk a személyünket, esetleg lesznek olyanok az életünkben, akik segítenek nekünk ebben.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük