Ha kedveled a szaftos, sajtos rakott tésztákat, akkor ezt az ételt neked találták ki. Ismét egy könnyen elkészíthető receptet osztok meg veletek, amit szinte lehetetlen elrontani. Gyorsan és egyszerűen összerakható, így még a kezdők is könnyedén elboldogulhatnak vele.
Hozzávalók:
- 500 g tészta
- 1 kg csirkemell
- 1 nagy poharas tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- reszelt sajt
Pác:
- 2 dl olaj
- 1-2 ek mustár
- 2 tk pirospaprika
- 1 csomag grill fűszerkeverék
- oregánó
- bazsalikom
Elkészítés:
Egy lábasban vagy egy nagyobb méretű serpenyőben összekeverjük a pác hozzávalóit (érdemes abban az edényben elkészíteni a pácot, amiben majd megsütjük a húst). A csirkemellet kockára vágjuk, és beleforgatjuk a pácba. 30 percet hagyjuk állni, majd kisütjük.
Ez idő alatt megfőzzük a tésztát.
A kifőtt tésztát egy jénaiba tesszük és a megsült húst, minden szaftjával együtt ráöntjük a tésztára és jól összekeverjük. A tejfölt és a fokhagymát is beletesszük, és ezekkel is összekeverjük, hogy mindenből jusson mindenhová.
Végül a tetejére sajtot reszelünk és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig, vagy amíg a sajt meg nem pirul, összesütjük.