PTE MIK

Genshin Impact – Ha egy izgalmas történetre és kalandra vágysz

Genshin Impact. Egy gyönyörű grafikájú játék, ami a koronavírus idején meghódította a világot.

2020 második felében (szeptemberben) startolt el egy japán gyártású játék a miHoYo cégtől, a Genshin Impact. Le lehet tölteni PlayStation 4, 5-re, okostelefonra (Android, iOS) és PC-re is. A játék nyelve angol, de ezt át tudjuk állítani másra is. Magyar nyelvű változata nincs a játéknak. A kijövetele után egyre több ember kezdte el játszani és a hosszú idejű karanténnak köszönhetően alig pár hét és hónap alatt már több ezren felfedezték maguknak.

A játék szerepjáték, ami egy kitalált világban, Teyvatban játszódik. Hét különböző nemzet szerepel benne, amiket a történet haladásával a játékos fel is tud térképezni. A főszereplő, akik mi vagyunk, az Utazó, őt a játék elején tudjuk kiválasztani, hogy fiúval vagy lánnyal szeretnénk-e megszemélyesíteni. A fiú és a lány ikertestvérek, akik az utazásuk során elszakadnak egymástól. Az ikerpár másik tagjának felfedezése érdekében kóborolunk a világban és ismerkedünk meg annak lakóival és tájaival. Az út során van egy társunk, akit Paimonnak hívnak.

A játékban a küldetések során megyünk végig a történeten és ezáltal fedezzük fel a területeket. Vannak olyasfajta küldetések, amik során a játékban játszható karaktereket ismerhetjük meg. Az, hogy miképp is szerezhetjük meg az adott karaktereket, egy kicsit bonyolultabb folyamat, és írásban nem is nagyon lehet szemlélteti. Kis csillagokat, azaz primogemeket kell gyűjteni ahhoz, hogy fegyvereket és karaktereket nyithassunk.

Ha már a karaktereknél tartunk, akkor szeretném leírni, hogy a történetnek köszönhetően minden karakternek megvan a maga otthona. Minden egyes karakter (köztük az Utazó is, akik mi magunk vagyunk) más elemet tud használni. Ugyanez igaz a nemzetekre is, amelyekről már beszéltem és említettem is, hogy hét található meg belőlük ebben a világban.

A játék grafikája nagyon intenzív és részletes. A legapróbb dologra is odafigyeltek az animátorok és a készítők. Engem személy szerint rabul ejtett a játék világa, ugyanis eszméletlenül gyönyörű. Amikor beköszönt az éjszaka és feljönnek a csillagok az égre, akkor sokszor meg szoktam állni a karakterrel, akivel éppen játszom, és nézem az eget. A csillagok állása nagyon szép és számomra egy plusz élményt ad, hogy egy ennyire csodálatos világnak az „utazója” lehetek. Sok karakter szerethető, és aki szereti az ilyesfajta szerepjátékokat, az mindenféleképpen fog találni magának egy olyan női vagy férfi játszható karaktert, akiért rajongani fog . Jómagam nem annyira kedvelem a női karaktereket, se sorozatokban, se filmekben, se játékokban. Viszont a Genshin Impact elintézte, hogy itt igenis szeressek női karaktereket is. Sőt. Nemcsak hogy szeretek, de van olyan, akit egyszerűen imádok és ő az egyik fő karakter, akivel játszani is szoktam.

A játék sok időt vesz igénybe, ahogy fejlődik benne az ember, de szerény véleményem szerint teljesen megéri a belefektetett idő. Sokszor azon kapom magamat, hogy hosszú órák teltek el és teljesen elveszítettem a valóságérzetemet. Rabul ejtett a játék és még ha nem is cselekszem benne éppen nagy dolgokat, a kisebb kalandozások is kellőképpen el tudnak szórakoztatni.

Bátran tudom ajánlani mindenkinek, aki egy izgalmas kalandra vágyik, egy elképesztő világ mezőin.

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük