PTE MIK

Gamerblog 3. rész

By stankovicsmiklos márc 3, 2023

Videójátékos hírek

Februárban a Hogwarts Legacy hatalmas sikert „aratott” a gamerpiacon és teljes mértékben uralta a videójátékos világot. Sőt a mai napig nagyon népszerű és sok díjat is sikerült bezsebelnie, mint például a Twitchen az egy időben nézők legnagyobb számát is megdöntötte. Azoknak is érdekes lehetett a február, akiket egyszerre fog meg a horror, a történelem és a videójátékok világa. Ugyanis egy az alternatív jövőben játszódó játék, amely az Atomic Heart nevet viseli, egy olyan világba kalauzol el minket, ahol a Szovjetunió nyerte meg a második világháborút, ezáltal a távoli jövőben egy robotokkal és repülő városokkal tarkított modern, azonban a Szovjetunió „stílusát” megörökítő világban kell helytállnunk. A játék alaptörténete, hogy egyes robotok fellázadtak az emberek ellen, és ennek a lázadásnak az okát kell kiderítenünk Szergejjel, akit mi irányítunk a játékban, és aki egy szovjet titkosügynökként van jelen. Mindenképpen érdemes kipróbálni az Atomic Heart-ot, ugyanis személyes véleményem szerint is egy nagyon jól sikerült játékról beszélhetünk, bár még én is javában benne vagyok a történetben.

Irány a mozi!

A moziból most egy adott filmet emelnék ki, amit bár még nem láttam, de biztos, hogy megnézem. Ez a film nemrég jelent meg és a Kokainmedve nevet viseli, amely elsőre és utólag is nagyon humorosan hangzik. A filmet Elizabeth Banks rendezte és egy igaz történeten alapul Egy medve 1985-ben több millió dollárnyi kokaint nyelt el, amelyet egy repülőből dobtak ki a csempészek azért, hogy így juttassák el az eladóhoz az illegális árut, amit egy medve talált meg. A valóságban hamar elpusztult a medve, azonban a filmben őrült gyilkolásba kezd, és mondhatni annyira nagy butaság a film, hogy már jó.

Hardverfront

Hardverfronton most nem egy-két alkatrészről lesz szó, ugyanis semmilyen nagy megjelenés vagy hír nem jött ki videókártya- vagy processzorfronton. Azonban más hardverhez kapocsolódó területeken jelentek meg érdekességek.

Az első ilyen megjelenés az Asus Rog Strix SCAR 18 laptop, amely a jelenlegi legerősebb videókártyával, az RTX 4090-nel van felvértezve és az átlagos laptopokhoz képest nagyobb mérettel rendelkezik, de még mindig bárhová vihetjük magunkkal a táskánkban ezt a kisebb erőművet.  A laptopról egyébként egy nagyon jó tesztet tekinthettek meg a The VR shortcut csatornáján.

A másik megjelenés azoknak kedvez, akik szeretnek elveszni a virtuális valóság világában, ugyanis a PlayStation bejelentette a PS VR 2 érkezését. Ez egy olyan virtuális valóság szemüveg, ami egyes VR-játékok esetében sokkal jobban jeleníti meg a virtuális valóságot és sokkal több funkciót és jobb grafikát ígér.

Az utolsó hír azoknak kedvez, akik szeretnének egy olyan eszközt, amellyel könnyen tudnak csodálatos légifelvételeket készíteni. Nem kell hozzá vizsga és még kompakt méretű is. Az előbb említett kritériumoknak a DJI Mavic Mini 3 Pro drónja felel meg, amelynek segítségével szinte bárhol és bármikor keresztül-kasul szelhetjük az eget és jobbnál jobb videókat, képeket készíthetünk.

képek:

atomic heart: https://en.wikipedia.org/wiki/Atomic_Heart_%28video_game%29

Kokain medve:https://www.mafab.hu/movies/cocaine-bear-531947.html

WeAreTheVr: https://www.youtube.com/watch?v=zvyouZKYmWE&t=24s

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük