PTE MIK

Egyszerű, de nagyszerű tepsis raffaello

By takacsa ápr 18, 2024

Ha szereted a kókuszos, krémes süteményeket, akkor ez a recept neked való.

Ez a sütemény az egyik nagy kedvencem, amelyet akár minden héten képes vagyok elkészíteni. A recept egyszerű és gyors, így akár a kezdők is könnyedén megbirkóznak vele. Próbáld ki ezt a mennyei süteményt, és garantáltan nem fogsz csalódni!

Tészta:

  • 6 tojásfehérje
  • 15 dkg kristálycukor
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 170 fokra és egy magasabb falú tepsit kivajazunk és kilisztezünk.

Egy keverőtálba a tojásfehérjét habbá verjük. Egy másik tálba a lisztet a kókuszreszelékkel és a cukorral összekeverjük, majd óvatosan a habbal összeforgatjuk. A kapott tésztát az előkészített tepsibe kanalazzuk és egyenletesre simítjuk. Ezután tegyük a sütőbe és süssük körülbelül 20 percig vagy amíg el nem kezd pirosodni a teteje.

Ha megsült, vegyük ki és hagyjuk kihűlni. Ez idő alatt készítsük el a krémet.

Krém:

  • 6 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 30 dkg porcukor
  • 25 dkg rama margarin

A tojássárgáját a pudingporral a tejjel és a fele cukorral simára keverjük, majd sűrűre főzzük. A cukor másik felélt a margarinnal habosra keverjük és a már kihűlt pudinggal összedolgozzuk.

Ezután a kihűlt tésztára kenjük.

Tetejét ízlés szerint kókuszreszelékkel, eperrel vagy mandulával díszítjük.

By takacsa

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük