Ha szereted a kókuszos, krémes süteményeket, akkor ez a recept neked való.
Ez a sütemény az egyik nagy kedvencem, amelyet akár minden héten képes vagyok elkészíteni. A recept egyszerű és gyors, így akár a kezdők is könnyedén megbirkóznak vele. Próbáld ki ezt a mennyei süteményt, és garantáltan nem fogsz csalódni!
Tészta:
- 6 tojásfehérje
- 15 dkg kristálycukor
- 10 dkg liszt
- 10 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra és egy magasabb falú tepsit kivajazunk és kilisztezünk.
Egy keverőtálba a tojásfehérjét habbá verjük. Egy másik tálba a lisztet a kókuszreszelékkel és a cukorral összekeverjük, majd óvatosan a habbal összeforgatjuk. A kapott tésztát az előkészített tepsibe kanalazzuk és egyenletesre simítjuk. Ezután tegyük a sütőbe és süssük körülbelül 20 percig vagy amíg el nem kezd pirosodni a teteje.
Ha megsült, vegyük ki és hagyjuk kihűlni. Ez idő alatt készítsük el a krémet.
Krém:
- 6 tojássárgája
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 30 dkg porcukor
- 25 dkg rama margarin
A tojássárgáját a pudingporral a tejjel és a fele cukorral simára keverjük, majd sűrűre főzzük. A cukor másik felélt a margarinnal habosra keverjük és a már kihűlt pudinggal összedolgozzuk.
Ezután a kihűlt tésztára kenjük.
Tetejét ízlés szerint kókuszreszelékkel, eperrel vagy mandulával díszítjük.