PTE MIK

Az RTL őszi sikerműsora – Sztárbox

By wilhelmva dec 21, 2023

Új köntösben érkezett idén a Sztárbox!

 

 

18 év után 2023-ban visszatért és szó szerint tarolt az RTL-en a Sztárbox. Immár egy sorozat formájában volt látható a képernyőkön és rengeteg nézőt vonzott a televíziók elé. Női kategóriában, férfi közép- és nehézsúlyban méretette meg magát Magyarország celebvilága.

A műsor október végén indult és legalább akkora sikert hozott, mint a 2005-ös Sztárbox. Sokkal komolyabb formában kivitelezték a sorozatot, edzőkkel, szakmai stábokkal és az ökölvíváshoz értő szakemberekkel. A szakmai stábban helyet foglalt Magyarország leghíresebb és legsikeresebb bokszolója, Kovács István is. A kommentátorállást ő és Horti Gábor, sokak szerint a leghumorosabb magyar kommentátor, foglalták el.

 

Hétről hétre óriási felhajtás kísérte a rendezvényt. A helyszínt a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont adta, amely minden vasárnap tele volt szurkolókkal, nézőkkel és rengeteg további celeb is megfordult a székeken. Nagyon fontos megjegyezni, hogy ez élő adás volt és bárki vehetett jegyet a helyszínre, bár a jegyek már hetekkel az adásnapok előtt elkeltek. Ők rendre valakinek szurkolni jöttek és a menetek között szóhoz is jutottak, hogy elmondhassák véleményüket. Nagyon hosszú, 3 óra 30 perces játékidővel futott a Sztárbox. Minden héten egy meglepetésvendég zenésszel készült az RTL, hogy még színvonalasabbá tegyék a műsort.

 

Minden héten minden kategóriában egy összecsapást rendeztek. Kategóriánként 8 versenyző indulhatott. Az első 4 hétben a negyeddöntők zajlottak, az ezt követő 2 hétben az elődöntők, majd december 10-én jöhetett a döntő. A versenyzők már fél éve nap mint nap a megméretésre készültek és keményen edzettek, mert ez nemcsak egy showműsor volt, hanem igazi boksz, persze a saját maga szintjén, de tényleg voltak nagyon ügyes és technikás ökölvívók. Az egész internetet és közösségi médiát felrobbantotta ez a másfél hónap, a TikTokon szinte mást sem lehetett látni, csak ezt. A versenyzők a folyamatos egymásnak üzengetéssel és kihívásokkal is rápakoltak az izgalmakra.

 

 

 

A legmegosztóbb mérkőzés a Rácz Jenő–Istenes Bence összecsapás volt, ahol nem mindenki értett egyet Rácz Jenő győzelmével. A műsor során ez kavarta a legnagyobb port, mert ennek komolyabb előélete volt a közösségi médiában is. A férfiaknál a döntő mérkőzések rövidre sikerültek, nehézsúlyban Brasch Bence nagyon hamar kiütötte Árpa Attilát, míg Molnár Áron még hamarabb Rácz Jenőt. A nőknél Berki Mazsi pontozással nyert Dobos Evelin ellen.

 

Én személy szerint Kkevinnek és Curtisnek szurkoltam, de sajnos ők már az első körben kiestek, Kkevint a későbbi győztes Brasch Bence ütötte ki. Brasch győzelme meglepetés volt, a többség Kevint várta győztesnek, de az „éjszaka helytartójaként” felkonferált előadó rajongói és szurkolói így is elképesztően büszkék rá! Mindenki óriási munkát, időt és energiát tett bele az egészbe, az is, aki hamar kiesett, már egyáltalán a ringbe álláshoz is nagy erő kell. Curtis sajnos mindenkinél kevesebbet tudott készülni, mert ő volt az egyik coach a szintén RTL-en futó Voice tehetségkutatóban.

 

Összességében sport- és showműsorként is telitalálat volt ez, így jövőre érkezik is a következő széria. Sokan már a közönségben szurkoló celebek közül is jelezték indulási szándékukat, Megyeri Csilla pedig vissza is térne az első szériából. Remek élmény volt ez azoknak a nézőknek is, akik nincsenek otthon az ökölvívásban. Egy országot mozgatott meg a műsor, ezért evidens is a folytatás, amely valószínűleg 2024 őszén fog debütálni a csatornán.

 

Képek forrásai:

https://rtl.hu/sztarbox/hazirend

https://168.hu/szorakozas/rtl-sztarbox-istenes-bence-ifj-schobert-norbert-269302

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük