PTE MIK

Asztrológia – miért hisznek benne az emberek?

By novreczkyflora nov 6, 2023

Sok ember amikor beszélgetünk a csillagjegyekről vagy a Holdjegyekről és az aszcendensekről, csak forgatja a szemét és azt mondja, „ez butaság”. Van, aki hisz benne, van, aki nem, vagy elolvasgatja a napi, heti, havi horoszkópokat és várja a nagybetűs csodát.

A Wikipédia szerint az asztrológia az úgynevezett ezoterikus tanok egyike, és feladata a bolygók állásából egy adott időpontban bekövetkezett esemény (legtöbbször egy személy születése) sorsának minél pontosabb meghatározása.

A legtöbben azért hisznek benne vagy fordulnak felé nagy figyelemmel, mert ad számukra egy esélyt arra, hogy megismerjék magukat, a személyiségük egy részét. Ezzel együtt a szerelmi életbe is betekintést nyerhetünk, milyen csillagjegyek kompatibilisek velünk, ha nagyon benne vagyunk a témában, specifikus adatokkal is meg tudjuk vizsgálni, milyen a hozzánk illő partner. Megtudhatjuk, hogy álltak aznap a bolygók, a csillagok, amikor születtünk, és mennyire befolyásolták a mostani életünket és a személyiségünk egy részét. Másrészt az is érdekes  lehet, hogy az aznapi horoszkóp miket tartogat számunkra, a bolygók és a csillagok állása milyen kihatással van ránk és a hasonló csillagjeggyel rendelkezőkre.

Az asztrológia belenyúl az úgynevezett ismeretlenbe, amire mindannyian kíváncsiak vagyunk. Elég érdekesen hangzik, hogy felfedezhetjük, milyen erősségeink és gyengeségeink lehetnek – pedig csak azt nézzük, hogy néhány bolygó melyik házban állt, nemde?

Az asztrológia azonban tudományosan nem bizonyított. Nagyon sokan azt a nézetet vallják, hogy ez egy hatalmas lehúzás, nincsen valóságalapja, és olyanok is vannak, akik az elemzésért pénzt kérnek, majd egy magas összegért cserébe valótlant állítanak, megvezetve az embereket.

Előre nem szabad kritikusan megközelíteni ezt a témát, de az sem ajánlatos, hogy az egész életemet és a döntéseimet az asztrológiára bízzam. Míg egészen szórakoztató arról olvasni, hogy aznap milyen nehézségek várnak rám, vagy éppen rám talál a szerencse, mégsem tanácsos mindent ezekre az előrejelzésekre alapozni. Itt jön a legnagyobb kérdés: mit is nézzünk ilyenkor?

forrás: pixabay.hu

Napjegy

A Napjegy a legfontosabb, a köznyelv számára az úgynevezett csillagjegy. Ez a jegy az elsődleges, ha bárki kérdezi, a Nap állását tükrözi. 12 házat számolhatunk az égen, az a Napjegyed, amelyik házban a születésed időpontjában állt a Nap.

Holdjegy

Szintén ugyanezzel a felállással, amelyik házban állt a Hold születésedkor, az a Holdjegyed. Ez elsősorban az emocionális szükségleteidet mutatja meg, ez a jegy a belső, mély énedet tükrözi.

Aszcendens

Az aszcendens azt mutatja meg, hogy kívülről milyennek látnak az emberek. Ez egy úgynevezett „külső maszk”, amit a külvilág felé mutatsz, akár egy első találkozásnál. Befolyásolja a megjelenésedet, a viselkedésedet és a dolgokhoz való hozzáállásodat.

 

Az asztrológia egy eléggé összetett rendszer és rengeteg aspektusból áll. Aki egy kicsit is kíváncsi rá, annak számos lehetősége van, hogy jobban beleássa magát a témába. Neked mi a horoszkópod?

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük