PTE MIK

A 2022-es CES legfurcsább termékei

By horvathmate jan 7, 2023

A 2023-as CES-hez közeledve visszatekintettem a 2022 januárjában megtartott elektronikai kiállításra. Évről évre jobbnál jobb, innovatívabb és érdekesebb termékeket mutatnak be a kiállításon, viszont a Las Vegasban tartott rendezvényen olykor furcsa újítások is meg szoktak jelenni. Ezzel a listával az általam érdekesnek és nem mindennapinak tartott eszközöket mutatom be.

LG Virtual Ride

Ez a különös szerelvény lényegében egy biciklitúrát szeretne szimulálni nekünk, méghozzá az otthonunk kényelméből. Ez ugyan még csak egy koncepció, de az biztos, hogy bizarr. Az edzés leutánzásához nincs másra szükségünk, mint 3 darab függőleges 55 inches OLED kijelzőre és már kezdődhet is a kaland. Így tényleg átélhetjük egy biciklizés élményét, anélkül, hogy messzire mennénk a kanapétól. Legalább is, ha nem nézünk el jobbra vagy balra.

Toto Wellness Toilet

Ez a találmány is bizonyítja, hogy nem minden terméknek képez előnyt, ha az „okos” szót elé tesszük. A Toto által készített wellness toalett átvizsgálja a székletünket egy finom fogú kefe segítségével, majd a feltárás alapján étrend tanácsokat ad. Ami, ha engem kérdeztek, elég hátborzongató.

Mutalk VR mikrofon

El kell fogadnunk, hogy ha a virtuális valóság világába szeretnénk belépni, nem kerülhetjük el, hogy ne nézzünk ki furán. De ha a teljes szettet szeretnénk, akkor nekünk való a Mutalk mikrofonja. Bár inkább hajaz egy ló abrakos tarisznyájára, mint mikrofonra. Az eszköz teljesen hangszigetelt, azaz a VR-on belül csak minket hallhatnak mások, és nem számíthatnak külső zajokra, az akkumulátora pedig akár 10 órát is bír. Aki esetleg ki szeretné próbálni, mindössze 200 dollárért megteheti.

Noveto N1 láthatatlan fejhallgató

Végül, de nem utolsó sorban egy érdekes terméket szeretnék bemutatni. A Noveto mini hangszórója beamforming technológiát alkalmaz, hogy csak egy pontba sugározzon. Így mindössze egy ember tudja használni az eszközt: az, aki közvetlen előtte ül. Mindenki más csak halk hangokat hallhat, akár 90%-os zajcsökkenéssel 1 méter távolságból. Ezzel mindössze egy probléma van, már léteznek fejhallgatók, amik kompaktabb, hordozhatóbb megoldást biztosítanak. Azonban véleményem szerint ez így is egy érdekes megvalósítás.

Képek:
news.lgdisplay.com
pcworld.hu
musictech.com

Hasonló cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük